“Η χρεωκοπία μπορεί να αποφευχθεί”

“Η χρεωκοπία μπορεί να αποφευχθεί”

 

Η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χρεωκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να αποφευχθεί.

«Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι ότι υπάρχει ένα μονοπάτι για την άρση του ανώτατου ορίου του χρέους», είπε η Νάνσι Πελόσι στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Η Πελόσι είπε ότι οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζουν να ψηφίσουν, σχετικά με τη νομοθεσία που θα αλλάξει το νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του Ομπάμα και ανέφερε ότι ένα σχέδιο στη Γερουσία είναι προτιμότερο.

Εάν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, σχεδιάζει να προχωρήσει σε ψηφοφορία για το σχέδιο αυτό, θα πρέπει να περάσει, χωρίς καμία δημοκρατική ψήφο, είπε η Πελόσι.

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων πιστεύουν, εξάλλου ότι το σχέδιο μπορεί να περάσει, χωρίς την ψήφο των Δημοκρατικών βουλευτών.

Όπως είπε η Πελόσι, το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να είναι μία προσπάθεια του Τζον Μπένερ να δώσει στα συντηρητικά μέλη του «Κόμματος του Τσαγιού» μία τελευταία ευκαιρία, για να αντισταθούν και πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα καταλήξουν στην αποτροπή της αθέτησης του χρέους, αλλά ότι θα πρέπει να περάσουν από διάφορες ακροβασίες έως να επιτευχθεί συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ