Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών

Η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την εκτόξευση επτά ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, περιλαμβανομένων δύο οι οποίες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Τελ Αβίβ, απορρίπτοντας de facto την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας που έληγε στις 20:00.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την παράταση της κατάπαυσης του πυρός ως τα μεσάνυχτα, κατόπιν έκανε γνωστό πως εβλήθησαν ρουκέτες και όλμοι από τη Λωρίδα της Γάζας. «Οι τρομοκράτες επέλεξαν να επωφεληθούν από την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Πριν από την ανάληψη της ευθύνης για τις ρίψεις των ρουκετών, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, ο Φάουζι Μπάρχουμ, τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει «συμφωνία για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός για τέσσερις ώρες», χωρίς πάντως να απορρίψει ρητώς το ενδεχόμενο η εκεχειρία να παραταθεί.

Οι ρουκέτες, η ευθύνη για τη ρίψη των οποίων αναλήφθηκε με δύο χωριστές ανακοινώσεις της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, είχαν στόχο τη Νασάλ Οζ, στο νότιο Ισραήλ (οι 5) και το Τελ Αβίβ (οι υπόλοιπες δύο).

Οι συνομιλίες για μια πιο μακροπρόθεσμη εκεχειρία συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ