Η συνάντηση του Φιντέλ Κάστρο με τον πατριάρχη Κύριλλο – ΦΩΤΟ

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κατοικία του στην Αβάνα τον πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

“Ο Φιντέλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον άγιο πατριάρχη Κύριλλο για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του κουβανικού λαού καθώς και για την προώθηση των αξιών που τους ενώνουν”, ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde σε σύντομο άρθρο της που συνοδευόταν από φωτογραφίες του Κάστρο με τον πατριάρχη.

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία για λόγους υγείας και φέτος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 90 χρόνια του, δέχτηκε τον πατριάρχη στο σπίτι του και “αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας”, συνεχίζει η εφημερίδα.

Στις φωτογραφίες ο πατριάρχης Κύριλλος, με μαύρο ράσο, συνομιλεί με Κάστρο που είναι ντυμένος με μια φόρμα.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, στις προηγούμενες επισκέψεις του Κύριλλου στην Αβάνα το 1995, το 2004 και το 2008.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @Rus_Eng_News,@Fe_DiLeo

Δείτε επίσης:

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος έφθασε στην Αβάνα, θα συναντηθεί με τον Πάπα

Έφτασε στην Κούβα ο Πάπας – Ιστορική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.