Η σπάνια περίπτωση μωρού που γεννήθηκε με ουρά και πώς αντιμετωπίστηκε – Δείτε ΦΩΤΟ

Μία πολύ σπάνια περίπτωση μωρού, το οποίο γεννήθηκε με ουρά, αποκαλύφθηκε στη Βραζιλία και δημοσιεύτηκε στο Journal of Pediatric Surgery Case Reports.

Η ουρά μήκους έξι εκατοστών, που ήταν καλυμμένη με δέρμα και προεξείχε από την πλάτη του κοριτσιού, αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση. Επίσης, οι χειρουργοί έκλεισαν την τρύπα που είχε δημιουργηθεί στο σώμα του μωρού.

Βραζιλία - μωρό με ουρά

Στη βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί λιγότερες από 200 περιπτώσεις του φαινομένου – πρόκειται για μια ανωμαλία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με δισχιδή ράχη, ένα σπάνιο ελάττωμα της σπονδυλικής στήλης που εμφανίζεται στη μήτρα, προκαλώντας ένα κενό στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με τους γιατρούς που περιέθαλψαν το κορίτσι, πιθανότατα αυτό φταίει που είχε ουρά.

Οι γιατροί στο GRENDAAC του Σάο Πάολο, είπαν ότι η ουρά φύτρωσε από την οσφυοϊερή περιοχή, που συνδέει την σπονδυλική στήλη με την λεκάνη. Η διάγνωση κάνει λόγο για «ανθρώπινη ψευδοουρά».

Οι ψευδοουρές είναι αναπτύξεις που μοιάζουν με ουρά αλλά προκαλούνται από προβλήματα ή όγκους στην σπονδυλική στήλη. Διαφέρουν από τις αληθινές ουρές, οι οποίες περιέχουν μύες, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα αλλά όχι οστά.

Βραζιλία μωρό ουρά

Ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας Εμβρύου και Πλακούντα στο Οχάιο μελέτησαν την υπόθεση μαζί με Βραζιλιάνους γιατρούς. «Τα ανθρώπινα ουραία εξαρτήματα είναι σπάνιες βλάβες που επιβάλλουν τεράστιο στίγμα στους φορείς και τους γονείς τους. Τα ουραία εξαρτήματα του εμβρύου συνδέονται με δυσραφισμούς της σπονδυλικής στήλης (δισχιδής ράχη) και επομένως η παρουσία τους απαιτεί προσεκτικό έλεγχο για υποκείμενα ελαττώματα του νωτιαίου μυελού. Ο εντοπισμός των πολυάριθμων πιθανών σχετιζόμενων ανωμαλιών είναι κρίσιμος για τον σχεδιασμό της σωστής θεραπείας και την παροχή συμβουλών καλής ποιότητας», αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι η χειρουργική επέμβαση είναι σημαντική για την αποφυγή του στίγματος και των επιπλοκών όπως ο πόνος, η συστροφή, η περαιτέρω ανάπτυξη, ο ερεθισμός ή η κατάρρευση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ