Η Ρωσία βομβαρδίζει την οικονομία του ISIS

Η ρωσική πολεμική αεροπορία έλαβε εντολή να πλήττει βυτιοφόρα που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου από τις ζώνες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ.

“Αποφασίστηκε σήμερα ότι τα αεροσκάφη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να πλήττουν βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο στις ζώνες που ελέγχονται από το ΙΚ”, είπε ο Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο στρατηγός δεν διευκρίνισε πώς θα ενεργούν τα ρωσικά αεροσκάφη, το υψόμετρο στο οποίο θα πετούν, ούτε με τι τρόπο θα αναγνωρίζουν τα βυτιοφόρα που ανήκουν στους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, έχουν ήδη καταστραφεί 500 βυτιοφόρα στη Συρία “τις τελευταίες ημέρες”, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια, στα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, το ΙΚ και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν φτιάξει αυτό που αποκαλούμε πετρελαιαγωγό σε ρόδες», συνέχισε, εξηγώντας ότι τα βυτιοφόρα αυτά έχουν ήδη παραδώσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου στα διυλιστήρια του Ιράκ.

Με βάση μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην εφημερίδα Financial Times, το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποδίδει στους τζιχαντιστές 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως όταν η μέση τιμή του αργού ανέρχεται στα 45 δολάρια το βαρέλι.

Την Δευτέρα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο συνασπισμός που μάχεται το ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέστρεψε 116 βυτιοφόρα κοντά στο Μπουκάμαλ, μια κοινότητα πάνω στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Διαβάστε επίσης.

H πρώην σύζυγος τρομοκράτη του Παρισιού μιλάει για τη ζωή του – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ