Την ώρα που η ΕΕ και οΙταλός πρόεδρος προειδοποιούν την κυβέρνηση της Ρώμης για την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, η αντιπολίτευση διοργανώνει την πρώτη της μαζική συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Απαντώντας στις εκκλήσεις τόσο του ιταλού προέδρου, όσο και της ΕΕ να μην εκτιναχθεί το χρέος της χώρας ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι θα περάσει το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησής του, που προβλέπει νέο δανεισμό 2,4% του ΑΕΠ, ακόμα και χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. «Δεν με ενδιαφέρει αν οι Βρυξέλλες απορρίπτουν το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέο Σαλβίνι στη Ρώμη.
Κεντροαριστερά: Η κυβέρνηση δρομολογεί την απομόνωση της χώρας
Οι συμμετέχοντες έφθασαν στην Ρώμη με διακόσια πούλμαν και έξι τραίνα. Οι Δημοκρατικοί αμφισβητούν την ανεύθυνη, όπως την χαρακτηρίζουν, οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την σκληρή γραμμή του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι στο μεταναστευτικό.
Εκτός από τους πολιτικούς, στην Πιάτσα Ντελ Πόπολο της Αιώνιας Πόλης, πρόκειται να πάρουν τον λόγο εργάτες και άνεργοι. Η κεντροαριστερά θεωρεί ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απομονώνει την Ιταλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν, στην δημοσιονομική σταθερότητα, οι παροχές του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
Λέγκα και Πέντε Αστέρια προηγούνται στην πρόθεση ψήφου
Προς το παρόν, όμως, τα διάφορα γκάλοπ δείχνουν ότι Λέγκα και Πέντε Αστέρια, συνολικά, εξασφαλίζουν το 60% στην πρόθεση ψήφου των ιταλών. Και ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ξεπερνά το 17%, ενώ η κεντροαριστερά με τις διάφορες μικρές δυνάμεις βρίσκεται στο 22%.
Παράλληλα, η προοδευτική παράταξη συνεχίζει να είναι βαθιά διχασμένη. O πρώην πρωθυπουργός των «Δημοκρατικών», Ματέο Ρέντσι δεν συνεργάζεται, για να μπορέσει να επιλεγεί ένας νέος αρχηγός. Ελπίζει ακόμη να μπορέσει να επιστρέψει στην εξουσία.
Οι έριδες, στο εσωτερικό του κόμματος είναι συνεχείς και μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή στρατηγική. Κάποιοι αναλυτές, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το προοδευτικό μέτωπο οδεύει προς διάσπαση. Η μόνη πρόταση που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται από πολλά στελέχη, είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο ενόψει ευρωεκλογών, το οποίο να περιλαμβάνει από τον γάλλο πρόεδρο Μακρόν μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: Deutsche Welle
Νέα Πέραμος: Το αυτοκίνητο των εκτελεστών του 27χρονου βρέθηκε καμένο στη Μάνδρα – Εντοπίστηκε από περιπατητές
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες και ψεύδη τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων – Προανήγγειλε νομικές ενέργειες
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτούς τους 4 μήνες, αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση σε μεγαλύτερη ηλικία
Μια περίεργη διαρροή στον πυρήνα της Γης μπορεί να ωθεί αρχέγονο χρυσό προς την επιφάνεια
Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Το παθιασμένο φιλί της Γαλήνης με τον Γιάμαρη αλλάζει τα πάντα
Νέα Πέραμος: Το αυτοκίνητο των εκτελεστών του 27χρονου βρέθηκε καμένο στη Μάνδρα – Εντοπίστηκε από περιπατητές
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες και ψεύδη τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων – Προανήγγειλε νομικές ενέργειες
ENIKOS NETWORK
Μπορεί η ώρα που κοιμάστε να αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό – Τι αποκάλυψε μελέτη