Η πιο συγκινητική στιγμή του μεγάλου Neil Diamond

Ανέβηκε προχθές σε θέατρο του Broadway, συγκεκριμένα στο Broadhurst Theatre, το μιούζικαλ “A Beautiful Noise: The Neil Diamond Musical”, που είναι αφιερωμένο στην ζωή και την μεγάλη καριέρα του καλλιτέχνη.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Neil Diamond το 2018 διαγνώστηκε με την ασθένεια του Πάρκινσον. Έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο, αλλά παρόλα αυτά φέτος έκανε δύο εμφανίσεις. Η μία ήταν στις αρχές της χρονιάς σε έναν αγώνα των Red Sox της Βοστώνης, όπου ερμήνευσε μία από τις επιτυχίες του και η άλλη στην πρεμιέρα του μιούζικαλ, που είναι αφιερωμένο σε εκείνον, τραγουδώντας το περίφημο “Sweet Caroline”, ιδιαιτέρως συγκινημένος και συνοδευόμενος τόσο από το καστ του μιούζικαλ όσο και από όλους τους θεατές, που του προσέφεραν τιμητικά το λεγόμενο standing ovation, δηλαδή παρέμειναν όρθιοι καθ’ όλη τη διάρκεια που εκείνος τραγουδούσε.

Το 2007 σε μία συνέντευξη του στο δίκτυο CBS, ο Neil Diamond αποκάλυψε ότι το “Sweet Caroline”, όταν το έγραψε και το ηχογράφησε το 1969, ήταν εμπνευσμένο από την Καρολίνα, την κόρη του John F. Kennedy, που τότε ήταν μόλις 11 ετών.

Αυτή ήταν μία απρόσμενη μικρή εμφάνιση από το μπαλκόνι του θεάτρου στο Broadway, την οποία κράτησαν ως μοναδική στιγμή όσοι παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα του μιούζικαλ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο περίφημος Clive Davis.

Προσωπικά είχα την τύχη και την χαρά να παρακολουθήσω την συναυλία που είχε δώσει ο Neil Diamond, στις 20 Αυγούστου 1996, στο “Arrowhead Pond of Anaheim”, νότια του Λος Άντζελες Los Angeles, χωρητικότητας 18.000 θέσεων, που σήμερα πλέον ονομάζεται “The Honda Center”. Ήταν μία εξαιρετική εμφάνιση!

Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Diamond πούλησε τα δικαιώματα ολόκληρου του καταλόγου των τραγουδιών που έχει γράψει και έχει ηχογραφήσει στην Universal Music Publishing Group. Ανάμεσα σε αυτόν τον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 110 ακυκλοφόρητα τραγούδια, ένα ολόκληρο ακυκλοφόρητο άλμπουμ καθώς και βίντεο υλικό που δεν έχει βγει δημόσια.

Neil Diamond Neil Diamond

Neil Diamond

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ