Ο Πάπας ρωτά την Μελάνια τι ταΐζει τον Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ρώτησε σήμερα την πρώτη κυρία των ΗΠΑ αν ταΐζει τον πλανητάρχη “ποτίτσα”, ένα δημοφιλές σλοβένικο γλυκό, όμως όλος ο κόσμος άκουσε και κατάλαβε “πίτσα”, εκτός φυσικά από τη Σλοβένα Μελάνια Τραμπ.

Στο σύντομο διάλογο που είχε με τη Μελάνια Τραμπ, η οποία συνόδευε τον σύζυγό της στο Βατικανό, ο Πάπας την ρώτησε: “Τι τον ταΐζεις; Ποτίτσα;”

Η Μελάνια, που προφανώς αντιλήφθηκε αμέσως τι εννοούσε ο Ποντίφικας, επιβεβαίωσε χωρίς να διστάσει καθόλου: “Ποτίτσα!”.

Όμως ο ιταλικός και ο διεθνής Τύπος παρερμήνευσαν τον διάλογο, θεωρώντας ότι ο Πάπας και οι υψηλοί προσκεκλημένοι του συζητούσαν για την ιταλική …πίτσα. Η είδηση για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις του Ντόναλντ Τραμπ πρόλαβε να κάνει τον γύρο του κόσμου, μέχρι που αποδείχτηκε ότι ήταν απλώς… fake news.

Ένας Σλοβένος αξιωματούχος του Βατικανού έσπευσε να επισημάνει το λάθος και να το διορθώσει. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο σύζυγος μιας ανιψιάς του Πάπα είναι σλοβενικής καταγωγής. Για αυτό και ο Ποντίφικας γνωρίζει πολύ καλά αυτό το γλυκό και συχνά αναφέρεται στην ποτίτσα όταν υποδέχεται Σλοβένους επισκέπτες.

Η ποτίτσα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που θυμίζει ψωμί γεμιστό με σταφίδες, ξηρούς καρπούς και κρέμα. Η μοναδική ομοιότητά της με την πίτσα είναι η υψηλή θερμιδική αξία της.

Ο Πάπας δώρισε στη Μελάνια ένα ροζάριο ενώ χαιρέτισε και την Ιβάνκα Τραμπ. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή βίντεο: Guardian Wires, πηγή φωτο: ΑΡ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ