Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πάπα

Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πάπα

 

Περίπου 45 λεπτά διήρκησε η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α’, κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής της στην Ιταλία.

«Κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών τους έγινε αναφορά στη μακρά ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Γερμανίας και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνική η πολιτική, η οικονομική και η θρησκευτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο», αναφέρει το Βατικανό σε ανακοινωσή του.

«Η συνομιλία τους επικεντρώθηκε κυρίως στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις διώξεις εναντίων των χριστιανών, τη θρησκευτική ελευθερία και τη διεθνή συνεργασία για την ειρήνη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αυτή η ιδιωτικού χαρακτήρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης στο Αποστολικό Παλάτι τη παρουσία ενός διερμηνέα.

Η πρώτη συνάντηση της Μέρκελ με τον διάδοχό του Βενέδικτου ΙΣΤ επέτρεψε επίσης «την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την Ευρώπη ως κοινότητα αξιών και για την ευθύνη της στον κόσμο, με την ελπίδα μιας δέσμευσης όλων των πολιτικών και θρησκευτικών συνιστωσών υπέρ μιας ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και θα εμπνέεται από τις αρχές της επικουρικότητας και της αλληλεγγύης».

Μετά τη συνάντησή της με τον Πάπα η Μέρκελ είχε μια δεκάλεπτη συνομιλία με τον “υπουργό Εξωτερικών” της Αγίας Έδρας, Ντομινίκ Μαμπέρτι.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ