Η Μ. Βρετανία θα δεχθεί 3.000 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες

Περισσότερους από 3.000 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες θα δεχθεί η Μεγάλη Βρετανία, κατόπιν ανακοίνωσης της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας υποστήριξε πως πρόκειται για σχέδιο που αφορά σε παιδιά από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που είναι σε κίνδυνο, όπως επεσήμανε καθιστώντας, ταυτόχρονα, σαφές πως θα επιλέγονται βάσει υπόδειξης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες.  

Στόχος είναι μέσα από τον επόμενο χρόνο και μέχρι το 2020, οπότε κι είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές, να έχουν μετεγκατασταθεί περίπου 3.000 ανήλικοι πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, το στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας σημείωσε πως «κατόπιν συστάσεων του ΟΗΕ, το σχέδιο δεν θα εστιάσει μόνο στα ασυνόδευτα παιδιά, αλλά θα επεκταθεί και σε ευάλωτα παιδιά, που κινδυνεύουν από απειλές όπως παιδική εργασία, γάμος ανηλίκων και άλλες μορφές κακοποίησης ή εκμετάλλευσης».

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως το σχέδιο αφορά πρόσφυγες απ’ όλες τις εθνικότητες, αλλά εξαιρεί εκείνους που βρίσκονται, ήδη, στην Ευρώπη. Και αυτή η εξαίρεση έχει προκαλέσει, βάσει των ενδείξεων που υπάρχουν, έντονες αντιδράσεις στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως επίσης και σε μέλη του Κοινοβουλίου. Και αυτό γιατί εδώ και μήνες γίνονται καμπάνιες στη Βρετανία για να δοθεί άσυλο σε προσφυγόπουλα, που έχουν, ήδη, διακινδυνεύσει την ζωή τους μέσα σε βάρκες.

ΠΗΓΗ: FT.COM

Διαβάστε επίσης:

Η πρόταση του Μπουτάρη για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφύγων

Ανήλικοι πρόσφυγες στην ουρά για ένα φρούτο – Συγκλονιστικές εικόνες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ