Η Κίνα “απειλεί” τις ΗΠΑ με πύραυλο

Η Κίνα “απειλεί” τις ΗΠΑ με πύραυλο

Φωτογραφίες που δείχνουν ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή και με βεληνεκές αρκετά μεγάλο για να πλήξει τις ΗΠΑ, δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον κινεζικό στρατό, σε μια περίοδο όπου υφίστανται έντονες διενέξεις ανάμεσα στο Πεκίνο και τη γειτονική του Ιαπωνία, σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

Οι φωτογραφίες αυτές, στις οποίες εικονίζονται Kινέζοι στρατιωτικοί που πραγματοποιούν μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Ντονγκφένγκ-31, δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη στο Ίντερνετ από τον ιστότοπο της Ημερησίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Ένας τέτοιος πύραυλος, εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, μπορεί να διανύσει 8.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε άλλες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τον ενημερωτικό ιστότοπο Sohu.com, εικονίζονται στρατιώτες που φορούν μάσκες και στολές προστασίας -υποδηλώνοντας ότι κατά την επιχείρηση έγινε προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου που φέρει πυρηνική κεφαλή.

Αυτές οι τελευταίες φωτογραφίες αποδίδονται από τον Sohu.com στην “Ημερησία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού”, αλλά δεν ήταν σήμερα διαθέσιμες στον ιστότοπο αυτής της στρατιωτικής εφημερίδας.

Η δημοσίευση αυτή γίνεται με υπόβαθρο τις ζωηρές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία, οι οποίες έχουν ενισχυθεί εξαιτίας της διένεξής τους γύρω από ένα αρχιπέλαγος που διοικείται από το Τόκιο, αλλά το διεκδικεί το Πεκίνο.

Οι ΗΠΑ είναι εγγυήτριες της ασφάλειας της Ιαπωνίας, με την οποία διατηρούν από παλιά στενή συμμαχία. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε εξάλλου υπογραμμίσει το Δεκέμβριο τη σημασία των στρατηγικών συμφερόντων της Ουάσινγκτον στην Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.