Η Jolie στο πλευρό της Malala

Η Jolie στο πλευρό της Malala

 

H Angelina Jolie δεν είναι μόνο μια διάσημη ηθοποιός! Είναι και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ και όχι μόνο βοηθάει, εκείνους που τη χρειάζονται, με λόγια αλλά και με πράξεις.

Δεν ήταν, λοιπόν,  δυνατόν να μην πάρει θέση, για τον πυροβολισμό της 14χρονης ακτιβίστριας Malala από τους Ταλιμπάν.

Μέσω ενός ιδρύματος των star του Hollywood, θα διατεθούν 50.000 δολάρια στο ίδρυμα World, για την μάχη που δίνουν οι γυναίκες, ώστε τα κορίτσια στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Η Angelina Jolie, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα, έγραψε μια επιστολή στην εφημερίδα “Daily Beast” με τίτλο ” We are all Malala”.

Αναφέρει: ” Ως απάντηση στη γενναιότητα της Malala, το κορίτσια σε όλο ο Πακιστάν και σε ολόκληρο τον κόσμο, στέκονται όρθια και λένε “είμαι η Malala” και αυτή είναι η ευκαιρία να της δείξουμε την ίδια αλληλεγγύη” .

Με την επιστολή αυτή, η Jolie ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υποστηρίξουν την εκπαίδευση ως ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Ανάμεσα σε άλλα η Jolie αποκάλυψε, ότι τα παιδιά της, μόλις έμαθαν τι συνέβη στην Malala, της ζήτησαν να φτιάξουν ένα άγαλμα προς τιμή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ