Η Generation Z σε ρόλο «Grinch» για τα Χριστούγεννα: Γιατί θέλει να «ακυρώσει» τον Άγιο Βασίλη

Η Generation Z έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να “ακυρώσει” τον Άγιο Βασίλη, με το επιχείρημα ότι «τραυματίζει» τα παιδιά. Το hashtag #SantaIsntReal έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 14 εκατομμύρια προβολές στο TikTok καθώς η γενιά Z προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον κόσμο να εξηγήσει στα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ψεύτικος.

Αυτά είναι τα emoji που θέλει να «ακυρώσει» η Gen Ζ και σε κάνουν να δείχνεις «μεγάλος»

Όπως αναφέρει η Daily Mail, γονείς της γενιάς προσπαθούν να καταστρέψουν το χαρούμενο πνεύμα του Άγιου Βασίλη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, επειδή δεν θέλουν να «πουν ψέματα στα παιδιά τους» και ισχυρίζονται ότι αν αργότερα τα παιδιά ανακαλύψουν ότι ο άνθρωπος που τους δίνει τα δώρα δεν είναι αληθινός, θα αποκτήσουν «τραύμα».

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενθαρρύνουν άλλους να προχωρήσουν όλοι μαζί στην «εξολόθρευση» του Άγιου Βασίλη τα Χριστούγεννα.

Η Jess, μια μητέρα τριών παιδιών από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι την είχαν χαρακτηρίσει «Grinch» (από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή το πλάσμα που μισεί τα Χριστούγεννα και θέλει να τα καταστρέψει) και είπαν ότι «δεν έχει μέσα της το πνεύμα των Χριστουγέννων» επειδή αρνήθηκε να διαιωνίσει τον μύθο για τον άνδρα με το κόκκινο καπέλο.

Σε ένα βίντεο που συζητήθηκε έντονα, εξήγησε ότι οι άνθρωποι της λένε συχνά ότι «το να μην λες ψέματα στα παιδιά σου για τον Άγιο Βασίλη θα έπρεπε να είναι έγκλημα» και ότι «πρέπει να τα αφήσει να αναπτύξουν τη φαντασία τους».

Η Jess πρόσθεσε: «Ποιο μέρος της φαντασίας τους χρησιμοποιούν όταν τους λες πώς είναι, τι οδηγεί, τι φοράει και τι φοράει;»

Πολλοί γονείς ήταν εκείνοι που την υποστήριξαν λέγοντας ότι «γιορτάζουν τα Χριστούγεννα χωρίς ψέματα» ενώ μια άλλη μητέρα πρόσθεσε ότι θα διδάξει στα παιδιά της: «Ο Άγιος Βασίλης είναι σαν μονόκερος, δεν είναι αληθινός».

Μια άλλη μητέρα τριών παιδιών, η Sierra McKenzie, από τη Βόρεια Ντακότα, είπε ότι δεν θα επιτρέψει στα παιδιά της να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη φέτος και πρόσθεσε ότι θα γράψει σε όλα τα δώρα ότι είναι «από τη μαμά και τον μπαμπά».

Μιλώντας στη NY Post, εξήγησε: «Τα παιδιά σας μπορούν ακόμα να απολαύσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων χωρίς να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη». Πρόσθεσε ότι αφήνει τα παιδιά της να κάνουν λίστες ευχών, να ψήνουν γιορτινά μπισκότα και να βλέπουν χριστουγεννιάτικες ταινίες, αλλά πιστεύει ότι είναι σημαντικό να μάθει στα παιδιά της ότι ο άνδρας που «σε βλέπει όταν κοιμάσαι» και «ξέρει πότε ήσουν κακός ή καλός» είναι απλώς ένας μύθος.

Η Jess συνέχισε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν πρέπει να χτιστεί πάνω στον Άγιο Βασίλη. Πρόκειται για το δώρο που δίνουμε ο ένας στον άλλο.

Η Chloe Amelle, μια άλλη μητέρα που ακολουθεί την ίδια τακτική, εξήγησε ότι δεν θέλει τα παιδιά της να πιστεύουν ότι θα τους δίνονται δώρα με βάση τη συμπεριφορά τους.

Σε ένα βίντεο του TikTok, ανέφερε: «Στην πραγματικότητα δεν κάνουμε δώρα από τον Άγιο Βασίλη για τα παιδιά μας επειδή δεν μου αρέσει η ιδέα να λέω ψέματα στα παιδιά μου ή τα παιδιά μου να παίρνουν «καλύτερα» πράγματα από τον Άγιο Βασίλη σε σχέση με άλλα παιδιά».

Πρόσθεσε ότι όλα τα δώρα του παιδιού της θα φέρουν μια κάρτα που θα γράφει «από τη μαμά και τον μπαμπά».

Η 24χρονη, από τη Γιούτα, είπε στην The Post: «Δεν θέλω να τρομάξω τα παιδιά μου κάνοντας τα να πιστεύουν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να θεωρούν ότι ήταν πιο «άτακτα ή πιο καλά», από ένα άλλο παιδί με βάση τα  Χριστουγεννιάτικα δώρα».

Άλλες μητέρες έσπευσαν να “κατακρεουργήσουν” τη Χριστουγεννιάτικη χαρά που φέρνει ο Άγιος Βασίλης. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα μιας γυναίκας που είπε ότι θα διδάξει στον τετράχρονο γιο της ότι «ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός, ο Ιησούς είναι».

Η Tanysha Costales, ανέφερε ότι επίσης δεν ήθελε να πει «ψέματα» στα παιδιά της. Εξήγησε ότι δεν θέλει να «ταΐσει το παιδί της με ψέματα», σημειώνοντας πάντως ότι θα ζητήσει από το παιδί της να μην πει στους άλλους μαθητές» την αλήθεια.

Και ενώ η Gen Z προσπαθεί να καταστρέψει τον Άγιο Βασίλη, οι Millennials πιέζουν να κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα του ανθρώπου που κατεβαίνει από τις καμινάδες.

Η Courtney Ryrie, από τη Φλόριντα, μοιράστηκε ένα βίντεο στο κανάλι της στο TikTok μέσω του οποίου απευθύνει έκκληση στους γονείς της γενιάς Z να μην «καταστρέψουν» τις διακοπές άλλων παιδιών.

Ανέφερε: «Αν επιλέξετε να μην αφήσετε τα παιδιά σας να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη, δεν πειράζει. Απλώς φροντίστε να τα εκπαιδεύσετε να μην καταστρέφουν αυτό που πιστεύουν τα άλλα παιδιά»

Η Crystal Cannata, 34 ετών, από το Νιου Τζέρσεϊ, εξήγησε ότι δεν θέλει να λέει ψέματα στα παιδιά της, αλλά δεν βλέπει κανένα κακό στο να τα αφήσει να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη.

Η ίδια είπε στην The Post: «Για εμάς, ο Άγιος Βασίλης είναι το πνεύμα της χαράς, της καλοσύνης και της προσφοράς. Δεν είναι απειλή. Τα κάνει ευτυχισμένα, αλλά αν με ρωτήσουν ποτέ οι κόρες μου, “Είναι αληθινός ο Άγιος Βασίλης;” Δεν θα πω ψέματα».

Ποια είναι η Generation Z

Η Generation Z (ελληνική μετάφραση: Γενιά Ζ, γνωστή επίσης ως iGeneration, Μετά-Millennials, Quaranteens, ή OnlineSchoolteens) είναι η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τη “Γενιά Υ” (Millennials). Σύμφωνα με το Wikipedia, επί του παρόντος υπάρχουν πολλοί επιπλέον χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται από τα μέσα ενημέρωσης για τον προσδιορισμό αυτής της ομάδας. Δεν υπάρχουν ακριβείς ημερομηνίες για το πότε αυτή η ομάδα αρχίζει ή τελειώνει αλλά οι δημογράφοι και ερευνητές θέτουν ως αφετηρία τις γεννήσεις στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2010. Προς το παρόν δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά στα έτη γεννήσεων που προσδιορίζουν το τέλος αυτής της γενιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ