Η Apple αποκάλυψε γιατί αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών από το iPhone 7

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε ως φήμη ότι η Apple μπορεί να αφαιρέσει την θύρα ακουστικών, ήταν πολλές οι αρνητικές αντιδράσεις ενώ οι fans της έκαναν ακόμη και online ψηφοφορία. Ωστόσο η ίδια δεν φάνηκε να πτοείται και ανακοίνωσε ότι από τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, απουσιάζει η παραδοσιακή 3.5 χλστ. υποδοχή για τα ακουστικά.

Γνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει ποικίλα σχόλια, η Apple θέλησε μέσω του επικεφαλής του τμήματος marketing Phil Schiller, να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε ένα τέτοιο βήμα. Αρχικά, ο Schiller επισήμανε ότι «η λήψη μιας τέτοιας απόφασης ήθελε κουράγιο από την πλευρά της Apple, κουράγιο να πάει παρακάτω, να κάνει κάτι καλύτερο που μας ωφελεί όλους» και συνέχισε λέγοντας » και η ομάδα μας διαθέτει τεράστιο κουράγιο».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι ένα Lightning dongle μπορεί να προσαρμοστεί σε παλαιότερες συσκευές, με την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών ελευθερώνεται χώρος για να χρησιμοποιηθεί για πιο σημαντικούς λόγους και το πιο σημαντικό είναι ότι η Apple διευρύνει το όραμά της σχετικά με την καλύτερη ποιότητα ήχου που θέλει να φέρει.

Μέσα στο κουτί του iPhone 7 και iPhone 7 Plus η Apple περιλαμβάνει EarPod ακουστικά με lightning καλώδιο, αλλά και 3.5mm to Lightning port adapter. Επιπλέον, ανακοίνωσε και τα νέα ασύρματα ακουστικά Apple AirPods, τα οποία θα κυκλοφορήσουν Οκτώβριο με τιμή στα 159 δολάρια.

 

Πηγή techblog.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Βρετανίδα βουλευτής που συνέκριναν με την Σάρον Στόουν στο “Βασικό Ένστικτο”

Η ιστορική φωτογραφία που ο διαχειριστής του facebook λογόκρινε ως… «άσεμνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ