Handelsblatt: Η Αθήνα διχάζει τους πιστωτές της

Για διαφωνίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΝΤ κάνει λόγο στο σημερινό της πρωτοσέλιδο και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Υπό τον γλαφυρό τίτλο «Η Αθήνα διχάζει τους πιστωτές της» η εφημερίδα του Ντίσελντορφ επισημαίνει ότι «η ΕΕ ελπίζει σε μία ταχεία συμφωνία, ωστόσο το ΔΝΤ ζητά βελτιώσεις». Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, «το ΔΝΤ επικρίνει το γεγονός ότι η Αθήνα δίνει βάρος στην αύξηση φόρων και εισφορών, ώστε να αποφύγει περικοπές δαπανών. Αυτό θα μπορούσε (σ.σ. σύμφωνα με το ΔΝΤ) να επιβαρύνει την οικονομία και ως εκ τούτου να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους».

Πάντως, η γερμανική οικονομική εφημερίδα τάσσεται με σχόλιό της υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από τους ευρωπαίους εταίρους της, παρά την ασήμαντη πρόοδο που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια στο πεδίο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους. Όπως επισημαίνει ο σχολιαστής, «ακόμη και αν πολλοί οικονομολόγοι ισχυρίζονται το αντίθετο και μιλούν με ενθουσιασμό για τις ιαματικές ιδιότητες μίας υποτίμησης (σ.σ. στην Ελλάδα), κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές οικονομικές επιπτώσεις ενός Grexit».

Διαβάστε επίσης:

Έτσι ήταν οι… “θεσμοί” στα νιάτα τους – ΦΩΤΟ

Charlie Hebdo: Σώστε την Ευρώπη… Πνίξτε έναν Έλληνα – ΦΩΤΟ

Tageszeitung: Υποτάξου στις Βρυξέλλες, αλλιώς φεύγεις

 

Exit mobile version