Το Google Doodle για την Εθνική Ημέρα Σαουδικής Αραβίας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την 91η Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας. Σαν σήμερα το 1932, ο βασιλιάς Abdul Al-Aziz ibn Saud μετονόμασε τα τελευταία βασίλεια του Nejd και του Hejaz σε Σαουδική Αραβία με βασιλικό διάταγμα. Η ημέρα τιμά την ενοποίηση πολλών ομάδων σε όλη την Αραβική Χερσόνησο που συγκεντρώνονται κάτω από ένα πανό.

Η πλειοψηφία των χωρών, κοινότητες και φυλές στη Μέση Ανατολή ήταν υπό τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο βασιλιάς Αμπντούλ (επίσης γνωστός ως Ιμπν Σαούντ ή Γιος του Σαούντ) ήταν ο ηγεμόνας του Νετζντ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μέχρι το 1925, κατέκτησε και διεκδίκησε μια σειρά από εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της προγονικής πόλης της οικογένειάς του, Ριάντ, την περιοχή της όασης του Αλ-Χάσα και Χετζάζ (ή δυτική Αραβία). Κυβέρνησε το Nejd και το Hejaz μέχρι το 1932, όταν ένωσε και τις δύο περιοχές και μετονόμασε το μεγαλύτερο έθνος σε Σαουδική Αραβία.

Οι Σαουδάραβες κήρυξαν την Εθνική Ημέρα επίσημη αργία το 2007. Ωστόσο, οι εορτασμοί γίνονταν πάντα από τον πρώτο χρόνο της ενοποίησης το 1932. Το θέμα και η ταυτότητα για τη φετινή Εθνική Εορτή αντικατοπτρίζει τη φράση «Αυτό είναι το σπίτι μας». Το tagline ξεκίνησε σύμφωνα με το Σαουδική Αραβία Vision 2030, ένα έργο μετασχηματισμού που στοχεύει να διευρύνει τους ορίζοντες της οικονομίας, της κοινωνίας και των εθνικών συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας.

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι απολαμβάνουν φωτεινά σόου, πτήσεις αεροπλάνων από τους Saudi Hawks και ειδικές προσφορές σε εμπορικά κέντρα και άλλες εγκαταστάσεις. Τη νύχτα πραγματοποιείται επίσης επίδειξη πυροτεχνημάτων για τον τερματισμό των εορτασμών. Οι Σαουδάραβες διακρίνονται να κρατούν την εθνική τους σημαία, όπως αυτή που κυματίζει στο σημερινό έργο τέχνης.

Χρόνια πολλά, Σαουδική Αραβία!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ