Gustavo Arnal: Η αιτία του θανάτου του οικονομικού διευθυντή της Bed Bath & Beyond

Το θανατηφόρο άλμα του οικονομικού διευθυντή της Bed Bath & Beyond, Gustavo Arnal, από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, που βρισκόταν στον 18ο όροφο, κρίθηκε επίσημα αυτοκτονία από τον ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης.

Ο Arnal, ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, πήδηξε από το μπαλκόνι του πολυτελούς «Jenga Building» την Παρασκευή το απόγευμα καθώς η εταιρεία λιανικής αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και αντιμετώπισε κατηγορίες που συνδέονται με μετοχές 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αγωγές για την απάτη με τις μετοχές υποβλήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Το γραφείο του ιατροδικαστή έκρινε ότι ο Arnal πέθανε από πολλαπλά τραύματα. Ο 52χρονος αυτοκτόνησε ενώ η σύζυγός του βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμά τους και δεν άφησε σημείωμα που να εξηγεί την απόφασή του, ανέφεραν πηγές επιβολής του νόμου στην The Post.

Ο Arnal εντάχθηκε στην Bed Bath & Beyond τον Μάιο του 2020. «Ο Γκουστάβο θα μείνει στη μνήμη όλων για την ηγεσία, το ταλέντο του», δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Χάριετ Έντελμαν σε δήλωση της.

«… Η εστίασή μας είναι να υποστηρίξουμε την οικογένειά του και την ομάδα του και οι σκέψεις μας είναι μαζί τους αυτή τη θλιβερή και δύσκολη στιγμή» πρόσθεσε.

Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να κλείσει 150 καταστήματα και να περικόψει το 20% του εργατικού δυναμικού της. Ο Arnal, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στις εταιρείες Avon, Walgreen Boots Alliance και Procter & Gamble, αντιμετώπιζε κατηγορίες για τεχνητό φούσκωμα της τιμής της μετοχής της Bed Bath & Beyond.

Η εταιρεία είπε στην The Post σε μια δήλωση την Κυριακή, «Δεν θα σχολιάσουμε τις διαφορές και θα σας ζητήσουμε να σεβαστείτε τον θανόντα και την οικογένεια του και το απόρρητό τους αυτή τη στιγμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ