Google Doodle: Τιμά την Εθνική Ημέρα Απελευθέρωσης της Κορέας

Το σημερινό Doodle της Google γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Απελευθέρωσης της Κορέας.

Η γιορτή τιμά το τέλος των 35 χρόνων ιαπωνικής κυριαρχίας. Γνωστή ως «Gwangbokjeol (광복절)» —που μεταφράζεται ως «επαναφέρω το φως» — η επέτειος σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου αποικισμού.

Το έθνος έχει μια πλούσια, μακρά ιστορία που χρονολογείται από τέσσερις χιλιάδες χρόνια πίσω. Η Κορέα είχε μια ιστορία μαχών ενάντια στα συμφέροντα των γειτονικών χωρών και της ξένης κυριαρχίας. Αυτή η ημέρα αντιπροσωπεύει την ελευθερία και την αληθινή αποκατάσταση του κορεατικού έθνους.

Σε ολόκληρο το έθνος και στις κορεατικές κοινότητες στο εξωτερικό, η εθνική σημαία Taegukgi κρέμεται από κτίρια και σπίτια. Οι Κορεάτες γιορτάζουν την ημέρα στοχαζόμενοι τους ιστορικούς αγώνες που οδήγησαν στην απελευθέρωση.

Το Google Doodle για την Εθνική Ημέρα Απελευθέρωσης της Κορέας

Google Doodle Ημέρα Απελευθέρωσης Κορέα

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ