Google Doodle: Αποχαιρετά το 2021 εορταστικά

Σε εορταστικούς… ρυθμούς το Google doodle για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Με το 2022 προ των πυλών, η Google σηματοδότησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το νέο doodle της — μια γιγάντια καραμέλα με το έτος 2021 που φαίνεται έτοιμη να “εκραγεί”.

Μόλις κάνετε κλικ στην καραμέλα, εμφανίζεται για να αποκαλύψει εορταστικά κομφετί σε όλη τη σελίδα αναζήτησης.  Λαμπάκια και καπέλο για πάρτι φέρνουν το γιορτινό κλίμα στο σήμα της εταιρείας.

Η Google επιφυλάσσει άλλη μια διασκεδαστική έκπληξη για τους χρήστες της καθώς τα αποτελέσματα για τη λέξη “Πρωτοχρονιά” δείχνουν μια κόρνα πάρτι, η οποία όταν πατηθεί κάνει θόρυβο και πετάει κομφετί.

Η Google έχει σηματοδοτήσει αρκετές περιπτώσεις τον τελευταίο χρόνο με διασκεδαστικά, περίτεχνα doodle. Παρουσίασε διαδραστικά παιχνίδια όπως το «Doodle Champion Island Games» για να τιμήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ένα τεστ κοπής πίτσας στις 8 Δεκεμβρίου.

Έχει επίσης αφιερώσει πολλές διασημότητες όπως ο Σουηδός DJ Avicii και ο ηθοποιός Sivaji Ganesan και επιστήμονες όπως ο Ινδός κυτταρικός βιολόγος Dr. Kamal Ranadive και ο εφευρέτης των μαλακών φακών επαφής Otto Wichterle.

Google Doodle

Τι είναι τα Google doodle

Τα doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ