Google Doodle: Αφιερωμένο στον Πακιστανό κωμικό Moin Akhtar – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αφιερωμένο στον Πακιστανό κωμικό Moin Akhtar είναι το Google Doodle της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου.

Ποιος είναι ο Moin Akhtar

Ο Moin Akhtar γεννήθηκε στο Καράτσι του Πακιστάν σαν σήμερα το 1950. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών και γρήγορα έγινε διάσημος για τις αριστοτεχνικές μιμήσεις του και τα σκετς του. Έγινε ευρέως γνωστός, έπειτα από μια εμφάνιση το 1966 σε ένα δημοφιλές πακιστανικό talk show.

Ο Akhtar γνώριζε πολλές γλώσσες (Αγγλικά, Σίντι, Παντζάμπι, Μεμόνι, Πάστο, Γκουτζαράτι και Μπενγκάλι) και μπορούσε να κάνει αστεία σε καθεμία από αυτές. Η αφοσίωση του στην τέχνη τροφοδότησε την επιτυχία μιας καριέρας τεσσάρων δεκαετιών τόσο στη σκηνή όσο και στην τηλεόραση. Ο Akhtar που ήταν και εύστροφος και αστείος, κατάφερε να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα με την ερμηνεία του ως γυναίκα πρωταγωνίστρια στο «Rosy», που θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές της πακιστανικής τηλεόρασης.

Ο Akhtar αργότερα ένωσε τις δυνάμεις του με τον συνάδελφό του, Anwar Maqsood. Μαζί, παρουσίασαν πάνω από 400 επεισόδια του σατιρικού talk show “Loose Talk” και ο Akhtar διασκέδαζε εκατομμύρια ανθρώπους, παίζοντας διαφορετικούς χαρακτήρες. Για την καλλιτεχνική του συνεισφορά, ο Akhtar τιμήθηκε με το Προεδρικό βραβείο Pride of Performance και το Sitara-e-Imtiaz, την τρίτη υψηλότερη τιμή για πολίτη του Πακιστάν.

Moin Akhtar

Δείτε το Google Doodle για τον Moin Akhtar

Moin Akhtar Google Doodle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ