Γιατροί ζητούν επίδομα λόγω του Έμπολα-Απειλούν με απεργία

Γιατροί ζητούν επίδομα λόγω του Έμπολα-Απειλούν με απεργία

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λιβερίας, της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα, απείλησε σήμερα ότι θα εντείνει τις κινητοποιήσεις του ζητώντας τη χορήγηση ενός “επιδόματος επικίνδυνης εργασίας” καθώς εδώ και πολλούς μήνες μάχεται σε δύσκολες συνθήκες με τον θανατηφόρο ιό.

Από σήμερα Δευτέρα “θα προχωρήσουμε σε γενική απεργία σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων νοσηλείας των ασθενών με Έμπολα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του συνδικάτου, Τζόζεφ Τάμπα.

Από τους 4.033 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Έμπολα σε επτά χώρες, οι 2.316 ήταν στη Λιβερία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου: μόνο στη Λιβερία έχουν μολυνθεί 201 από αυτούς και σχεδόν οι μισοί, 95 άνθρωποι, πέθαναν.

Δεκάδες ασθενείς πέθαναν επίσης από τον Έμπολα στην κλινική Άιλαντ της Μονρόβια από την περασμένη Παρασκευή, όταν ξεκίνησαν τη λευκή απεργία τους οι εργαζόμενοι, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του νοσηλευτικού προσωπικού, ο Αλφόνσο Ουέσεχ.

Σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασης αφού οι αρχές της Λιβερίας έχουν απαγορεύσει την παρουσία εκπροσώπων των περισσότερων μέσων ενημέρωσης στα νοσοκομεία της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Της έσκασε το “κινητό” στα χέρια

Handelsblatt: “Διαζύγιο” με το ΔΝΤ

Ο Πιστόριους έχει τύψεις, δήλωσε η ψυχολόγος του

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ