Γιατί τα θύματα της ISIS είναι ήρεμα πριν την εκτέλεση

Ένας αποστάτης της ISIS αποκάλυψε τον λόγο που τα θύματα των εκτελεστών του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν ήρεμοι πριν τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό τους.

Ο «Σάλεχ», πρώην μεταφραστής της ISIS, μιλώντας στο Sky News, αποκάλυψε ότι πριν την εκτέλεσή τους, οι όμηροι του Ισλαμικού Κράτους υποβάλλονται σε πολλές ψεύτικες εκτελέσεις, και έτσι αναπτύσσουν μία λαθεμένη αίσθηση ασφάλειας. Έτσι, όταν έρχεται πραγματικά η στιγμή της εκτέλεσης, οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι άλλη μία «ψεύτικη» εκτέλεση.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αναφέρει ο «Σάλεχ» αποκαλύπτουν τις συνομιλίες που είχε με τον «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ο 26χρονος Βρετανός εκτελεστής, Μοχάμεντ Εμουάζι, και ο οποίος έχει οδηγίες να λέει στους ομήρους ότι: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι απλά ένα βίντεο, δεν θα σας σκοτώσουμε, θέλουμε από την κυβέρνησή σας να σταματήσει να επιτίθεται στη Συρία».

«Δεν έχουμε πρόβλημα με εσάς, είστε απλά οι επισκέπτες μας».

Αυτοί οι «ψεύτικοι» αποκεφαλισμοί, αναφέρει ο «Σάλεχ», γίνονται τόσες πολλές φορές, όποτε και γίνονται  «νορμάλ», δίνοντας την ψευδαίσθηση στους ομήρους ότι δεν πρόκειται να πεθάνουν.

Ο πρώην μεταφραστής της ISIS επίσης αναφέρει ότι στους ομήρους δίνονται αραβικά ονόματα, για να τους κάνουν να αισθανθούν πιο οικεία και ότι βρίσκονται ανάμεσα σε φίλους. Για παράδειγμα, ο Γιαπωνέζος φωτογράφος Κέντζι Γκότο, πήρε το όνομα «Αμπού Σάαντ», κάτι το οποίο έκανε τον Γκότο να είναι ήρεμος, τονίζει ο «Σάλεχ».

«Όλη την ώρα του έλεγαν ότι είναι πρόβα και να μην φοβάται», συμπληρώνει ο Σάλεχ.

Τέλος, ο «Σάλεχ» ανέφερε ότι ο Εμουάζι είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους στους κύκλους της τρομοκρατικής ομάδας, λόγω της επιθυμίας του να σκοτώνει ξένους.

«Ο Τζον είναι το μεγάλο αφεντικό… δίνει μόνο εντολές, άλλοι εκτελούν», τόνισε κλείνοντας στο Sky News ο «Σάλεχ».

Διαβάστε επίσης:

Khelafabook: Αυτό είναι το “Facebook” της Isis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ