Ιαπωνία: “Αφεντικό” της Γιακούζα καταδικάστηκε σε θάνατο

Δικαστήριο στη δυτική Ιαπωνία καταδίκασε “αφεντικό” της Γιακούζα σε θάνατο για τον φόνο ή τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.

Η θανατική ποινή επιβάλλεται για πρώτη φορά σε ηγετικό στέλεχος του διαβόητου συνδικάτου εγκλήματος.

Η ομάδα Kudo-kai, που έχει τη βάση της στην περιοχή της Φουκουόκα, έχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές ως ιδιαίτερα επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση.

Τα μέλη της σκότωσαν τον πρώην επικεφαλής αλιευτικού συνεταιρισμού και επιτέθηκαν σε τρεις ανθρώπους, περιλαμβανομένων ενός πρώην αστυνομικού και μίας νοσοκόμας, με όπλα και μαχαίρια στο χρονικό διάστημα από 1998-20014.

Η στιγμή της σύλληψης του Νομούρα το 2014

Γιακούζα σύλληψη Νομούρα

Η δίκη και η Γιακούζα

Η αστυνομία προσπάθησε να εξαρθρώσει την ομάδα. Συνέλαβαν το “αφεντικό” της, Νομούρα Σατόρου, με κατηγορίες περιλαμβανομένου και του φόνου. η δίκη του επικεντρώθηκε στο αν αυτός διέταξε τις επιθέσεις.

Οι εισαγγελείς δεν είχαν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τον Νομούρα με τα εγκλήματα, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ωστόσο, οι δικαστικές Αρχές επικεντρώθηκαν στην ηγετική του θέση στην οργάνωση και οι εισαγγελείς είπαν ότι αυτός ήταν ο “εγκέφαλος” πίσω από τις επιθέσεις εναντίον μελών του κοινού.

Απαίτησαν ο Νομούρα να καταδικαστεί σε θάνατο.

Γιακούζα

Η ομάδα υπεράσπισής του περιέγραψε τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας ως αβάσιμες εικασίες που αγνόησαν το αποδεικτικό υλικό.

Ο δικαστής της έδρας έκρινε ότι ο Νομούρα είχε εμπλοκή και στις τέσσερις υποθέσεις, λέγοντας ότι οι επιθέσεις δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη δική του απόφαση καθώς έλεγχε απόλυτα το συνδικάτο του εγκλήματος.

Έτσι τον καταδίκασε σε θάνατο, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του εξαιρετικά βίαιες.

Γιακούζα μαφία εκτέλεση δίκη

Μόλις ο δικαστής ανέγνωσε την ετυμηγορία του ο Νομούρα ξέσπασε: “Ζήτησα μία δίκαιη απόφαση. Θα μετανιώνετε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας” είπε απευθυνόμενος στον δικαστή σύμφωνα με την εφημερίδα “Nishinippon Shimbun”, όπως αναμετέδωσε το AlJazeera.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ