Γερουσιαστής των ΗΠΑ ξεπέρασε τον … Κάστρο

Γερουσιαστής των ΗΠΑ ξεπέρασε τον … Κάστρο

Πάθος που διέθετε στις ομιλίες του ο Φιντέλ Κάστρο «δανείστηκε» και ο γερουσιαστής Ραντ Πολ. Ο πολιτικός μιλούσε στο Καπιτώλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, επί 12 ώρες και 52 λεπτά με αντικείμενο τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στη θέση του διευθυντή της CIA.

Ο γερουσιαστής διαμαρτύρεται για την έλλειψη διαφάνειας στην κυβέρνηση Ομπάμα σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα των στοχευμένων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ενδεχόμενη χρήση τους σε αμερικανικό έδαφος.

Ο κανονισμός της Γερουσίας επιτρέπει στους ομιλητές να κρατούν το βήμα μέχρι να εξαντληθούν, ακόμα και αν οι υπόλοιποι γερουσιαστές θέλουν να τους διακόψουν.

Στις 11:47 (18:47 ώρα Ελλάδας) χθες Τετάρτη ο Πολ ανακοίνωσε: «στέκομαι εδώ για να εμποδίσω τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στη CIA. Θα μιλήσω μέχρι να μην μπορώ να αρθρώσω λέξη».

Και αυτό έκανε. Εμφάνισε ένα τεράστιο ντοσιέ και άρχισε να διαβάζει σημειώσεις, άρθρα από το Wired.com, το Post-It, να διατυπώνει σκέψεις που του ήρθαν ξαφνικά στο μυαλό και να τις επαναλαμβάνει.

Στις 00:39 (07:39 ώρα Ελλάδας) ο γερουσιαστής αναγκάστηκε για λόγους…ανωτέρας βίας να εγκαταλείψει το βήμα. Λίγα λεπτά αργότερα παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους ότι «πονάει παντού».

Exit mobile version