Γεωργιάδης: H Kύπρος εξέρχεται του μνημονίου

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος έχει σταθεί ξανά «στα πόδια της» και οδεύει σε έξοδο και από το μνημόνιο το 2016.

Επισήμανε ότι η Κύπρος έχει ξανακερδίσει τη διεθνή αξιοπιστία της, αν και όπως σημείωσε, παραμένουν «προβλήματα και προκλήσεις, και μάλιστα σοβαρά».

Σε ομιλία του στο συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτή είναι και η απάντηση μας προς όσους μας καλούσαν φέτος να σχίσουμε τα μνημόνια».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, «με αυτοπεποίθηση και με βεβαιότητα ότι η δύσκολη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει φέρνει αποτελέσματα».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δόθηκαν και δίνονται αφορμές που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», προσθέτοντας ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι γενικευμένη απαξίωση, η οποία εκτρέφεται από συχνά επαρκή μέσα ενημέρωσης, η οποία τυγχάνει εκμετάλλευσης από τις πιο οπορτουνιστικές και πολιτικά ακραίες καταστάσεις που μπορεί κάποιος να φανταστεί».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολιτικό του ήρωα» τον Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, και ανέφερε πως ο Π. Μπακογιάννης έγραφε ότι «το πολιτικό σύστημα θα ήταν ανίκανο να παρακολουθήσει τις αλλαγές που θα έφερνε η τεχνολογική πρόοδος και θα βρισκόταν σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα προβλήματα των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης

Μεϊμαράκης: Έχω να μιλήσω με τον Παπαμιμίκο από τις εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ