Γάζα: Εκατοντάδες πολίτες απομακρύνονται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Το Ισραήλ διαψεύδει ότι ζήτησε την εκκένωσή του

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ την ίδια στιγμή το Ισραήλ διαψεύδει ότι ζήτησε την εκκένωσή του.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AFP, 450 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να να μετακινηθούν.

Το Ισραήλ διαψεύδει ότι ζήτησε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα

Την ίδια ώρα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις διαψεύδουν ότι ζήτησαν την εκκένωση εντός μίας ώρας του νοσοκομείου Σίφα της Γάζας, τονίζοντας ότι ανταποκρίθηκαν μόνο στα αιτήματα του διευθυντή να φύγουν όσοι ασθενείς επιθυμούν μέσω μίας ασφαλής διαδρομής.

«Σήμερα το πρωί, ο Ισραηλινός Στρατός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του διευθυντή του νοσοκομείου Σίφα, να επιτραπεί σε όσους πολίτες της Γάζας το επιθυμούν, να εκκενώσουν μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός.

«Σε κανένα σημείο ο IDF δεν διέταξε την εκκένωση ασθενών ή ιατρικών ομάδων, ενώ μάλιστα πρότεινε ότι οποιοδήποτε αίτημα εκκένωσης για ιατρικούς λόγους θα διευκολυνθεί από τον ισραηλινό στρατό», προσθέτει.  «Το ιατρικό προσωπικό θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποστηρίξει ασθενείς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εκκενώσουν».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις τονίζουν επίσης ότι παρείχε πρόσθετη τροφή, νερό και ανθρωπιστική βοήθεια στη Shifa κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ