Γάζα: 471 νεκροί από την επίθεση στο νοσοκομείο – Παιδιά και άνδρες τα περισσότερα θύματα

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζα γνωστοποίησε σήμερα το μεσημέρι(18/10) ότι 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το χτύπημα στο νοσοκομείο που σημειώθηκε χθες, ενώ 341 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 28 σοβαρά.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου φτάνει τους 3.478 και μάλιστα από αυτούς το 70% είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Άνδρες και παιδιά τα περισσότερα θύματα

Aξίζει να σημειωθεί πως στην πλειονότητά τους θύματα της επίθεσης στο νοσοκομείο είναι άνδρες και παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Hassan Asleeh από τη Γάζα μιλώντας στο Al Jazeera τόνισε: «Οι γυναίκες και τα μωρά κοιμόντουσαν στα κτίρια του νοσοκομείου, στους επάνω ορόφους»

Και πρόσθεσε: «Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι που έχασαν την ζωή τους ήταν τα παιδιά και οι άνδρες που κοιμούνταν έξω από το χώρο του νοσοκομείου».

Διαμελισμένα πτώματα στην αυλή του νοσοκομείου

Σύμφωνα με το Sky News που επικαλείται το συνεργαζόμενο δίκτυο NBC αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικτές εικόνες που αντίκρυσαν.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στην αυλή του νοσοκομείου έβλεπαν «ανθρώπινα μέλη», ενώ ένας χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσε ότι το ταβάνι του χειρουργείου έπεσε, όταν άκουσε μια μεγάλη έκρηξη.

«Όταν έφτασα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γκασάν Αμπού-Σιτάχ κι έπειτα αποκάλυψε πως την ώρα που μετέφερε έναν ασθενή σε ασθενοφόρο «έβλεπε σορούς και ακρωτηριασμένα μέρη σωμάτων σε όλη την αυλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ