Γάλλοι εμπειρογνώμονες για την απαγωγή των μαθητριών

Γάλλοι εμπειρογνώμονες για την απαγωγή των μαθητριών

 

Μια ομάδα Γάλλων ειδικών στον τομέα των πληροφοριών έφτασε σήμερα στην Νιγηρία για να μετάσχει στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό των περισσότερων από 200 μαθητριών που έχουν απαχθεί και κρατούνται όμηροι από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

“Η γαλλική αποστολή εμπειρογνωμόνων, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των πληροφοριών για ανθρώπους, αλλά και σε αυτόν των τεχνικών πληροφοριών, όπως και της παρατήρησης και της ανάλυσης εικόνων, έφτασε σήμερα στην Νιγηρία”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

“Αν υπάρξει ανάγκη αυτή (η αποστολή) θα ενισχυθεί”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την προεδρία, “η κινητοποίηση αυτή Γάλλων εμπειρογνωμόνων που εξειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας στις 7 Μαΐου”.

Ο Ολάντ είχε τότε διαβεβαιώσει ότι η Γαλλία θα ενίσχυε την βοήθειά της προς την Νιγηρία με στόχο τον αγώνα κατά των ωμοτήτων που διαπράττει η ισλαμιστική αυτή οργάνωση.

Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες έχουν ήδη φθάσει στην Νιγηρία για να μετάσχουν στις έρευνες. Η Κίνα έχει προτείνει επίσης την ανταλλαγή των πληροφοριών που συλλέγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της και οι δορυφόροι της.

Παράλληλα ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διέθεσε δύο μεραρχίες για να μετάσχουν στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό των μαθητριών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ