Γαλλία: Εταιρεία αποζημίωσε εργαζόμενο που είχε βαρετά καθήκοντα και έπαθε κατάθλιψη

Αποζημίωση ύψους 40.000 ευρώ έλαβε 48χρονος Παριζιάνος από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν έπειτα από μήνυση που της υπέβαλε με το επιχείρημα ότι τα καθήκοντά του ήταν τόσο βαρετά που τον οδήγησαν στην κατάθλιψη. Ο Φρεντερίκ Ντενάρ μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη δικαστική του νίκη και υποστήριξε πως «ένιωθα ότι δεν έκανα απολύτως τίποτα, κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον για μένα κι όμως πληρωνόμουν κανονικά».

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος εργαζόταν ως μάνατζερ στη εταιρεία Interparfums μέχρι το 2015 και όπως υποστήριξε η εργασία του ήταν τόσο βαρετή που τον οδήγησε σε κατάθλιψη και πολλές φορές είχε αυτοκτονικές τάσεις. Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι η απώλεια ενός σημαντικού πελάτη είχε ως συνέπεια να του ανατεθούν βαρετά καθήκοντα στην εταιρεία με έδρα το Παρίσι, επί τέσσερα χρόνια με τα νέα του καθήκοντα να τον κάνουν να νιώθει «κατάθλιψη και ντροπή».

Η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε, κάτι που οι γιατροί το αποδίδουν στην αφόρητη πλήξη. Αποχώρησε από την εργασία του για έξι μήνες και στη συνέχεια η εταιρεία «Interparfum» του ανακοίνωσε την απόλυσή του, όπως δήλωσε ο ίδιος στη γαλλική τηλεόραση «FranceTV».

Το δικαστήριο δικαίωσε τον εργαζόμενο, ο οποίος ισχυρίζεται στην μηνυτήρια αναφορά του ότι η «αργή κατάβαση στην κόλαση» τον ανάγκασε να φύγει από την εταιρεία και κατηγόρησε τους εργοδότες του για την απομάκρυνσή του.

Τα βαρετά καθήκοντα που του ανατέθηκαν όταν έχασε έναν σημαντικό πελάτη ήταν η διαμόρφωση του tablet του CEO και η συνοδεία των εμπόρων στο σπίτι του αφεντικού του.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι υπήρξε πράγματι σχέση μεταξύ της «επιδείνωσης της υγείας του» και των εργασιακών αλλαγών στα καθήκοντά του.

Από την πλευρά της, η εταιρεία αρωμάτων υποστήριξε ότι ο κύριος Ντενάρ δεν ενημέρωσε την εταιρεία για την απίστευτη βαρεμάρα από την οποία υπέφερε.

Δείτε το δημοσίευμα:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.