Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε παιδιά σε πάρκο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 6 παιδιά, τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανσύ στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. To Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι το μικρότερο σε ηλικία παιδί που τραυματίστηκε είναι 3 ετών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Γεράρ Νταρμανίν ο δράστης έχει συλληφθεί εξαιτίας της ταχείας αντίδρασης των δυνάμεων ασφαλείας. «Αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσα τους παιδιά, τραυματίστηκαν από άτομο οπλισμένο με μαχαίρι σε πλατεία στο Ανσύ», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών.

To γαλλικό κανάλι BFM μετέδωσε πληροφορίες ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας από την Συρία που έχει ζητήσει άσυλο στην Γαλλία. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του άνδρα.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην Εθνοσυνέλευση και η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν μεταβαίνει επιτόπου.

«Για άλλη μια φορά, τα παιδιά μας είναι ο στόχος της αυξανόμενης βίας στην κοινωνία μας. Αυτή η πράξη δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», έγραψε στο Twitter η Charlotte Caubel, υφυπουργός Παιδείας.

Στο Twitter, ο Antoine Armand, βουλευτής τoυ κυβερνώντος κόμματος της Haute-Savoie, χαρακτήρισε την επίθεση “αποτρόπαια”. «Αποτρόπαια επίθεση σήμερα το πρωί στο Pâquier στο Annecy. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε ο δήμαρχος του Annecy, François Astorg.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ