Φυλάκιση στη Λεκλέρ για την ρατσιστική επίθεση στην Κριστιάν Τομπιρά

Φυλάκιση στη Λεκλέρ για την ρατσιστική επίθεση στην Κριστιάν Τομπιρά

Η Αν Σοφί Λεκλέρ, πρώην υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 9 μηνών και πενταετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων, επειδή παρομοίασε την υπουργό Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, η οποία κατάγεται από τη Γουιάνα, με πίθηκο.

Το δικαστήριο της Καγιέν, της πρωτεύουσας της Γαλλικής Γουιάνας, που εξέταζε τη μήνυση που είχε καταθέσει μια τοπική οργάνωση, επέβαλε επίσης πρόστιμο 50.000 ευρώ στην πολιτικό Αν Σοφί Λεκλέρ και 30.000 ευρώ στο κόμμα της.

Στις 17 Οκτωβρίου, σε ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού France 2 αποκαλύφθηκε ότι η Λεκλέρ είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook ένα φωτομοντάζ στο οποίο έδειχνε από τη μία πλευρά έναν πίθηκο και από την άλλη την υπουργό Δικαιοσύνης. Οι λεζάντες, κάτω από τις φωτογραφίες, έγραφαν “Σε ηλικία 18 μηνών” και “Σήμερα”.

Η 33χρονη Λεκλέρ παραδέχτηκε την ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ρατσιστική δήλωση. “Ήταν μια χιουμοριστική φωτογραφία. Αναρτήθηκε στη σελίδα μου στο Facebook και την κατέβασα λίγες ημέρες αργότερα. Άλλωστε, δεν έκανα εγώ το φωτομοντάζ”, ισχυρίστηκε.

Η Λεκλέρ διαγράφηκε από το Εθνικό Μέτωπο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πέρσι η Κριστιάν Τομπιρά δέχτηκε πολλές ρατσιστικές επιθέσεις από την ακροδεξιά και από συντηρητικούς κύκλους, κυρίως επειδή προώθησε και υπερασπίστηκε τον νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη Γαλλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ