Φρουροί της Επανάστασης: «Αληθινή Υπόσχεση» η επιχείρηση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» είναι «τιμωρία για τα ισραηλινά εγκλήματα», αναφέρουν σε μήνυμά τους τους οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν— ανακοίνωσαν απόψε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν εξαπέλυσε 100 drones και πυραύλους Cruise κατά του Ισραήλ. Ορισμένοι καταρρίφθηκαν επάνω από την Συρία και την Ιορδανία, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικλαούμενο ιρανικές πηγές.

Πληροφορίες ξένων δικτύων αναφέρουν ότι το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να αναχαιτίζει ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία και την Ιορδανία.

Η δυνατότητα να γίνει αυτό είναι χάρη σε μια εναέρια ομπρέλα που δημιούργησαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με περιφερειακούς συμμάχους.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν εξέδωσε δήλωση προειδοποιώντας τις γειτονικές χώρες ότι όποια από αυτές ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους στο Ισραήλ για να αναχαιτίσουν τα drones θα στοχοποιηθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ