Φλόριντα: Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Ίαν

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν την Πέμπτη να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους της Φλόριντα καθώς ο τυφώνας Ίαν αφήνει πίσω του νεκρούς, πλημμυρισμένες περιοχές, κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και εκτεταμένες ζημιές.

Ο Ίαν, μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, πλημμύρισε τις κοινότητες της Ακτής του Κόλπου και άφησε εκατομμύρια χωρίς ρεύμα, προτού σαρώσει την ευρύτερη Φλόριντα.

Ο αριθμός των νεκρών είναι άγνωστος μέχρι στιγμής όπως αναφέρει το Reuters.

Αφού υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ο Ίαν ενισχύθηκε και πάλι και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Φλόριντα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται ολοένα και περισσότερες εικόνες που απεικονίζουν την καταστροφή: δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, βάρκες πεταμένες στην ξηρά, σπίτια κατεστραμμένα, δέντρα ξεριζωμένα.

«Θα μπορούσε να είναι ο φονικότερος κυκλώνας στην ιστορία της Φλόριντας», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επισκεπτόμενος την έδρα της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Αξιωματούχος της κομητείας Σάρλοτ, στη δυτική Φλόριντα, δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι υπάρχουν τουλάχιστον «οκτώ ή εννέα άνθρωποι» νεκροί, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Εκπρόσωπος της κομητείας Βολούσια, στις ανατολικές ακτές της πολιτείας, δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί «ένας πρώτος νεκρός λόγω του κυκλώνα Ίαν», ένας άνδρας 72 ετών, «που είχε βγει για να αδειάσει την πισίνα του στη διάρκεια της καταιγίδας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ