Φιλορώσοι εκτόξευσαν όλμο-Ένας νεκρός

Φιλορώσοι εκτόξευσαν όλμο-Ένας νεκρός

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία άνοιξαν πυρ με όλμο εναντίον ενός μεθοριακού φυλακίου τη νύχτα της Τρίτης προς σήμερα, σκοτώνοντας ένα συνοριακό φρουρό και τραυματίζοντας τέσσερις άλλους, αναφέρει στον ιστότοπό της η δύναμη των συνοριοφυλάκων.

Περίπου είκοσι οβίδες εβλήθησαν από το χωριό Μαρκίνο που βρίσκεται στο φυλάκιο μεθοριακής διέλευσης Νοβοαζόφσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι αυτονομιστές άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον μιας ομάδας συνοριοφυλάκων που πήγαιναν προς το φυλάκιο αυτό για να αλλάξουν τη βάρδια· τέσσερις συνοριοφύλακες τραυματίσθηκαν, οι τρεις σοβαρά.

Ο έλεγχος των συνόρων με τη Ρωσία είναι ένας από τους κύριους στόχους της “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” που έχει εξαπολύσει το Κίεβο μετά την εκπνοή, το βράδυ της Δευτέρας, της κατάπαυσης του πυρός που ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει. Το Κίεβο θέλει να εξασφαλίσει τον έλεγχο της εθνικής επικράτειας και να εμποδίσει την είσοδο ενισχύσεων για τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα το πρωί πυρά πυροβολικού στα περίχωρα του Ντονέτσκ, αλλά τα πυρά αυτά δεν ακούσθηκαν στην πόλη, όπου βρίσκεται μια ομάδα δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ