Φίλης στον Realfm 97,8: Τα εθνικά μας συμφέροντα συμπίπτουν με το διεθνές δίκαιο

Ο διδάκτωρ γεωπολιτικής και αναλυτής ειδικών θεμάτων, Γιώργος Φίλης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε «όποιος πιστεύει ότι θα έρθει κάποιος ευρωπαϊκός στρατός να μας γλιτώσει ή να κάνει την δουλειά που εμείς δεν θα θελήσουμε να κάνουμε πλανάται πλάνην οικτράν»

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλάμε για τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα εθνικά μας συμφέροντα συμπίπτουν με το διεθνές δίκαιο» σχολίασε.

Απαντώντας στις προκλητικές τουρκικές δηλώσεις είπε «μας λένε ότι θα μας μάθουν μπάνιο, οι άνθρωποι που ήρθαν από την κεντρική Ασία. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, όλα αυτά είναι στο πλαίσιο διπλωματικού παιγνίου. Η ουσία παραμένει, η στρατηγική της Τουρκίας είναι να αλλάξει το καθεστώς του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου».

«Όποιος αναλύει τις διεθνείς σχέσεις, είναι πολύ σημαντικός ο άνδρας, αλλά πρέπει να γίνει ανάλυση και σε επίπεδο κράτους» υπογράμμισε.

«Ο άνθρωπος που διοικεί το κράτος αυτό είναι ένας υπερφίαλος, αλαζόνας που νομίζει ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν να είναι μέσα στις 5 μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη» περιέγραψε ο κ. Φίλης.

«Σε επίπεδο κράτους πρέπει να προετοιμαζόμαστε» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ