Έξω από τα δόντια μίλησε ο Stevie Wonder για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σε δημόσια δήλωση προέβη σήμερα ο μεγάλος συνθέτης, στιχουργός, μουσικός και τραγουδιστής Stevie Wonder, που άνοιξε νέους δρόμους στην μουσική και έχει επηρεάσει εκατοντάδες καλλιτέχνες στον πλανήτη, ακόμα και στην Ελλάδα, σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο μεγάλος καλλιτέχνης καταδικάζει την εισβολή αυτή και ζητά από όλους τους πολίτες του κόσμου να ξεσηκωθούν με κάθε τρόπο. Η ακριβής δήλωση του Stevie Wonder έχει ως εξής:

“Μπορούμε να επιβιώσουμε αν δεν επιβιώσει η Ουκρανία; Αυτό είναι το ερώτημα που όλοι μας θα έπρεπε να ρωτήσουμε. Εχουμε εκπλαγεί που οι δυνάμεις του κακού είναι ζωντανές και επιθετικές στον σημερινό κόσμο; Χα, εγώ δεν εκπλήσσομαι! Και ούτε εσείς θα έπρεπε. Γράφω και τραγουδάω γι’ αυτό επειδή μπορώ και το νιώθω, εσείς έπρεπε να το ξέρετε διότι μπορείτε να το δείτε…! Εκτός αν έχετε ένα τυφλό μάτι για αυτό και δεν θέλετε να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Μπορείτε να το δείτε! Όλοι εμείς που ξέρουμε ότι το μίσος αναγνωρίζει την κοινότητα της απανθρωπιάς, ξέρουμε ότι είναι το καλό εναντίον του κακού, το σωστό έναντι του λάθους, τυραννία κατά της ελευθερίας. Αυτός δεν είναι απλώς ένας πόλεμος της Ουκρανίας. Σήμερα η Ουκρανία μάχεται για την ψυχή του κόσμου. Τώρα που μιλάμε, οι ένοπλες δυνάμεις του κακού… ενώ έχουμε δει τι διαθέτει το κακό και τι μπορεί να κάνει. Δεν έχει σημασία ποια χώρα ή ποιο χρώμα, τώρα το κακό απειλεί την κυριαρχία ενός κράτους και την ιερότητα όλων των άλλων. Ποιες επιπλέον τραγωδίες θα δούμε για να σταματήσουμε αυτή την επιθετικότητα; Το μίσος δεν έχει χρώμα, δεν έχει πίστη. Η απληστία δεν δεσμεύεται παρά μόνο στον εαυτό της! Μόνον εσείς, ο κόσμος, μπορείτε να προλάβετε τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στο μίσος και να σκοτώσουμε το μίσος, πριν αυτό σκοτώσει εμάς! Πιστεύω στην δύναμη του κόσμου. Όλων των ανθρώπων. Μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό, τώρα αμέσως!”

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ