Εξαρθρώθηκε οργάνωση-παρακλάδι του ISIS στο Ιράν

Μία εξτρεμιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών κέντρων εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα από τις ιρανικές αρχές.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν, η οργάνωση προσπαθούσε να κρύψει όπλα μέσα σε οικιακές συσκευές.

«Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να εισαγάγουν όπλα και πυρομαχικά στη χώρα κρύβοντάς τα σε οικιακές συσκευές», μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών.

Η επιχείρηση εξάρθρωσης διεξήχθη από κοινού με πράκτορες μιας άλλης χώρας και συνολικά συνελήφθησαν 27 ύποπτοι. Η άλλη χώρα δεν κατονομάστηκε από το πρακτορείο.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι 10 ύποπτοι συνελήφθησαν στο εξωτερικό και άλλοι 17 μέσα στο Ιράν ενώ οι πέντε από τους δεκαεπτά σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις μέσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και οι υπόλοιποι 12 τους υποστήριζαν. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο, ποια θρησκευτικά κέντρα αποτελούσαν στόχους.

Την Κυριακή, ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης σκότωσαν δύο ανθρώπους σε συγκρούσεις με μια ομάδα εξτρεμιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου οι ανταλλαγές πυρών με ιρανικές κουρδικές ένοπλες οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Ιράκ είναι συχνές.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή επίθεση του Ιουνίου, όταν βομβιστές-καμικάζι κι ένοπλοι έκαναν εφόδους στο κοινοβούλιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, που φέρεται να εξαρθρώθηκε, απείλησε να εξαπολύσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον των Ιρανών σιιτών τους οποίους οι σουνίτες φονταμενταλιστές θεωρούν αιρετικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ