Εύα Καϊλή: Η οριστική ρήξη με τον Τζιόρτζι και η αποκάλυψη των χλιδάτων διακοπών τους με στέλεχος των Ευρωσοσιαλιστών

Στην Ισπανία και στην Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ, την πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φτάνουν τα πλοκάμια του Qatar Gate, καθώς το  ισπανικό Es Diario δημοσιεύει φωτογραφίες από διακοπές που έκανε η επικεφαλής του γραφείου της Πέρεθ με την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσεσκο Τζόρτζι.

Qatar Gate: Ο Κοτσολίνο αποποιήθηκε τη βουλευτική ασυλία – Στις 31 Ιανουαρίου η απόφαση και για τον Ταραμπέλα

Το Es Diario σημειώνει ότι η Laura Ballarín, γραμματέας και «δεξί χέρι» της προέδρου της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της Iratxe García, έκανε διακοπές σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με την Εύα Καϊλή, και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, την περίοδο που το ζευγάρι φέρεται να συμμετείχε στο Qatargate.  Το «Es Diario» δημοσιεύει φωτογραφίες τις οποίες συνοδεύει με το σχόλιο ότι τα τρία στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταξίδευαν στη Μεσόγειο, με το ιστιοπλοϊκό, «όταν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες».

Qatar Gate: Οι συνήγοροι της κόρης του Παντσέρι προσφεύγουν κατά της έκδοσής της στο Βέλγιο

Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης φωτογραφίες από τις διακοπές που έκανε η ίδια παρέα το 2021, στους Αντίπαξους, πάντα με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Μάλιστα, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι φέρεται να είχε επινοήσει κι ένα μότο για τη ζωή, που έλεγε «το σπίτι σου είναι εκεί όπου ρίχνεις την άγκυρά σου».

Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα του Es Dario επιχειρεί να συνδέσει την Καϊλή με την Πέρεθ, μέσω της Λόρα Μπαγιαρίν. «Δεν μπορεί να είναι τόσο κολλητοί, ήδη από το 2018, και να μην έχουν μιλήσει καθόλου για “δουλειές”», γράφει το κείμενο του ισπανικού μέσου το οποίο σημειώνει ακόμα ότι, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, η Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ ισχυρίστηκε ότι εξεπλάγη και απαίτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τώρα, όμως, όπως γράφει το ισπανικό μέσο, η Γκαρθία θα πρέπει να κληθεί να εξηγήσει ποια ήταν ακριβώς η σχέση της με την Καϊλή και τον Τζιόρτζι.

Qatar Gate: Όσα δεσμεύτηκε να αποκαλύψει ο Παντσέρι – Νέες δηλώσεις του δικηγόρου του

Οι φωτογραφίες από τις θερινές εξορμήσεις της Λόρα Μπαγιαρίν με το ζεύγος των κατηγορούμενων φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών. Εκτός από επικεφαλής του επιτελείου της Γκαρθία, η Μπαγιαρίν είναι γραμματέας της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Πολιτικής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας. Το Es Diario υποστηρίζει ότι η Ισπανίδα πρόεδρος των Σοσιαλιστών θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα όπως το σε ποιον ανήκει το σκάφος, ποιος πλήρωνε τις κρουαζιέρες της Καϊλή και των υπολοίπων στη Μεσόγειο κλπ.

Τον Ιούλιο του 2021, η Ballarín ποζάρει παρέα με τον Τζόρτζι επάνω σε ένα σκάφος που έχει αγκυροβολήσει στους Αντίπαξους, στο πλαίσιο ιδιωτικής κρουαζιέρας με ιστιοπλοϊκό στο Ιόνιο Πέλαγος. «Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το πιο έμπιστο άτομο της García ήταν φίλη με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καϊλή, στα χρόνια που η δεύτερη φέρεται να ασκούσε επιρροή», γράφει το Es Diario.

Μπαλαρίν

Η ρήξη

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, η Εύα Καϊλή, περιμένει εναγωνίως να δει τι θα καταθέσει ο Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του πλέον με τις βελγικές αρχές, ενώ, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκαλεί τον Φραντσέσκο Τζόρτζι «τοξικό τέρας», κάτι που φανερώνει ότι πλέον έχουν διαρραγεί οι σχέσεις του άλλοτε περίβλεπτου ζεύγους.

«Αισθάνεται προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει», ανέφερε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στριμωγμένος, πάντως είναι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος θα παρουσιαστεί μεθαύριο στο προδικαστικό συμβούλιο για το αίτημα αποφυλάκισής του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ