Ερντογάν: Ψεύτικες οι ηχογραφήσεις

Ερντογάν: Ψεύτικες οι ηχογραφήσεις

Το γραφείο Τύπου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι οι φωνητικές εγγραφές που έχουν ανέβει στο YouTube και υποτίθεται ότι ακούγεται η φωνή του Ερντογάν να λέει στον γιο του, Μπιλάλ, να «ξεφορτωθεί» μεγάλα χρηματικά ποσά την ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην κυβέρνησή του για διαφθορά, είναι ψεύτικες και «απολύτως αναληθείς».

Όπως αναπαράγει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπορούσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των ηχογραφήσεων που αναρτήθηκε αργά τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο. Στις ηχογραφήσεις, μία φωνή που υποτίθεται ότι είναι του Ερντογάν ακούγεται να λέει στον γιο του να απομακρύνει από το σπίτι του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στις ηχογραφήσεις υποτίθεται ότι ακούγονται πατέρας και γιος να συζητούν για το πώς να μειώσουν τα κονδύλια στο «μηδέν», με το να τα διαμοιράσουν σε διάφορους επιχειρηματίες. Σε ένα σημείο ακούγεται η «φωνή» του Μπιλάλ να λέει ότι πρέπει να “εξαφανιστούν” ακόμα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, οι ηχογραφήσεις αυτές ίσως αποτελούν τις τελευταίες αποκαλύψεις σε ένα σκάνδαλο, που όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν είναι σκηνοθετημένο για να τον ανατρέψει.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις, οι οποίες κυκλοφόρησαν το βράδυ μέσω του Διαδικτύου είναι απολύτως αναληθείς και αποτελούν προϊόν ανήθικου μοντάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικης συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης των ηχητικών αρχείων, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στις 17 Δεκεμβρίου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην 11ετή θητεία του Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ