Ερντογάν: Η ένταξη στην Ε.Ε. αποτελεί στρατηγικό στόχο

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η ένταξη στην Ε.Ε. αποτελεί στρατηγικό στόχο της Τουρκίας και πως ελπίζει ότι η συμφωνία για την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου με την Ε.Ε. θα επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης της χώρας του.

Τα σχόλιά του, που περιέχονται σε γραπτή δήλωση, έγιναν αφού το Σαββατοκύριακο είχε περιορίσει τις ελπίδες για πρόοδο με την Ευρώπη αναφορικά με τη συμφωνία για τον περιορισμό του μεταναστευτικού ρεύματος, λέγοντας πως η Άγκυρα δεν θα τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της για να ανταποκριθεί σ’ αυτά που ζητάει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να επιτρέψουν στους Τούρκους πολίτες να επισκέπτονται την Ευρώπη χωρίς να χρειάζονται θεώρηση εισόδου ως αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Άγκυρας να σταματά τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, όμως υπογράμμισε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να πρέπει να αλλάξει κάποιους νόμους της.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία θα αναπτύξει τις απαραίτητες πολιτικές για την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου με την Ε.Ε. και θα τις εφαρμόσει ευθυγραμμιζόμενη με πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει δεχθεί πίσω 386 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 14 Σύρους, ενώ 125 Σύροι έχουν επανεγκατασταθεί στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν απέκτησε ακόμη ένα τίτλο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.