Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας

Για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, οποίος  δεν δίστασε να επαναλάβει τις γνωστές απειλές του και να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί.

Ο Όρμπαν προτείνει τον Ερντογάν για… Νόμπελ ειρήνης

Σε συνέντευξη του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είπε ότι «δεν μπορεί ούτε να εξηγήσει ούτε να αποδεχτεί τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση είναι αντίθετη τόσο στις σχέσεις γειτονίας όσο και στις συμμαχίες.

Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους. Δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για αεροπορικές παραβιάσεις. Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες», είπε και συνέχισε:

Ερντογάν για Σουηδία: Δεν θα πρέπει να μπει στον κόπο να προσπαθήσει αυτή τη στιγμή

Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Η Ελλάδα συνεχίζει την εχθρική προπαγάνδα, αυξάνει την ένταση με παραβιάσεις και στρατιωτικοποίηση των νησιών, οπότε εμείς τι περιμένετε να κάνουμε; Οι πύραυλοί μας μπορούν να φτάσουν τα 500 χιλιόμετρα. Αν συνεχίσουν τις παραβιάσεις θα απαντήσουμε και σε νομικό επίπεδο και στο πεδίο, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και συνέχισε:

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το «έριξε» ξανά στο τραγούδι ενόψει εκλογών – «Εγώ τον αγαπώ πολύ, πάρα πολύ»

«Δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Αυτή τη στιγμή ο Ταιφούν έχει αυτονομία 560 χλμ, αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1000 χλμ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε. Τα UAV μας, τα SİHA, τα Akıncıs και πάνω απ’ όλα τα KIZILELMA μας, αυτά είναι σημαντικά. Ελπίζω να έρθει και το GÖKEY. Με όλα αυτά οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρές», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ