Ερντογάν: Φουντώνουν τα σενάρια για την υγεία του – Το παρασκήνιο και οι διαψεύσεις από Τούρκους αξιωματούχους

Έχοντας ήδη ακυρώσει τις συναντήσεις της Τετάρτης (26/4), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε και το πρόγραμμά του για την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του AK Party, Ερκάν Καντεμίρ.

Ο Καντεμίρ είπε ότι ο Ερντογάν δεν θα παρευρεθεί στην τελετή στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Akkuyu στη νότια επαρχία της Μερσίνας, αλλά θα κάνει έναν χαιρετισμό μέσω βίντεο.

«Η συγκέντρωση μας στην Μερσίνα έχει επίσης προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε μελλοντική ημερομηνία», έγραψε στο Twitter. Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η κατάσταση της υγείας του προέδρου ήταν σοβαρή.

“Η κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι πραγματικά καλή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί του”, είπε ο Οκτάι, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του.

«Δεν ήταν καρδιακή προσβολή»

Η Προεδρική Διεύθυνση Επικοινωνιών απέρριψε επίσης ισχυρισμούς ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έπαθε καρδιακή προσβολή.

Σε δήλωση επισημαίνεται ότι οι ισχυρισμοί που έγιναν από ορισμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Πρόεδρος έπαθε καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε δεν είναι αληθινοί. Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι ο Ερντογάν θα παραστεί στην τελετή στο Akkuyu την Πέμπτη.

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun απέρριψε επίσης ισχυρισμούς σε ένα tweet που δημοσίευσε την Τετάρτη.


Ο εκπρόσωπος του AK Party, Ομέρ Τσελίκ απάντησε επίσης στους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι “ανήθικες ψευδείς ειδήσεις” δημοσιεύονται από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υγεία του προέδρου.

“Ο Πρόεδρός μας είναι καλά. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο”, έγραψε ο Τσελίκ στο Twitter.

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του για τις ευχές που έστειλαν από όλο τον κόσμο.

Ερντογάν: Είμαι καλά, απλά κρυολόγησα και είχα πρόβλημα στο στομάχι

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκουράζεται καθημερινά αφού την Τρίτη εμφάνισε στομαχικές ενοχλήσεις και όπως αναφέρθηκε ήταν ένα απλό κρυολόγημα. Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις του Προέδρου για την ημέρα ακυρώθηκαν ενώ ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους. “Θα ξεκουραστώ σύμφωνα με τις συμβουλές των γιατρών. Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μου που είναι προγραμματισμένες για σήμερα”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επρόκειτο να παραστεί σε διάφορες τελετές έναρξης στις κεντρικές επαρχίες Κιρίκαλε, Γιόζγκατ και Σίβας και να μιλήσει στους πολίτες.

Το βίντεο με την αδιαθεσία Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ