Ερντογάν: Ακύρωσε και τις σημερινές δημόσιες εμφανίσεις του

Ακύρωσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις δημόσιες εμφανίσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την στιγμή που φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του δύο εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Ερντογάν: Οι ανησυχίες για την υγεία του – Πώς μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να μην παραστεί σήμερα στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας γέφυρας στα Άδανα, στη νότια Τουρκία. Ωστόσο, θα συμμετάσχει στα εγκαίνια μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Ο Ερντογάν σπάνια δεν παρίσταται σε εγκαίνια υποδομών, μέσω των οποίων προωθεί την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιούσε την προεκλογική του εκστρατεία με εντατικούς ρυθμούς, ενώ συνήθως έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις την ημέρα.

Τα πάντα άλλαξαν όμως το βράδυ της Τρίτης, όταν ο 69χρονος Ερντογάν ασθένησε και αναγκάστηκε να διακόψει μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, λόγω στομαχικής διαταραχής. Στη συνέχεια διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του.

Χθες, Πέμπτη, εμφανίσθηκε για λίγο σε βιντεοδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος φαινόταν χλωμός. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε πως ο Ερντογάν παρουσίασε στομαχικά προβλήματα και χρειάζεται ανάπαυση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων, προβλέπεται μια μάχη στήθος με στήθος του Ερντογάν με τον κυριότερο αντίπαλό του για την προεδρία, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ