Εργάτης καταπλακώθηκε μέχρι θανάτου από ρομπότ που τον μπέρδεψε με κουτί λαχανικών

Ένας Νοτιοκορεάτης εργάτης καταπλακώθηκε μέχρι θανάτου από ένα βιομηχανικό ρομπότ που τον μπέρδεψε με ένα κουτί λαχανικών, δήλωσαν οι τοπικές αρχές την Πέμπτη.

Ο άγνωστος εργαζόμενος στο Goseong υπέκυψε στα τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος. Όπως σημειώνεται το ρομπότ τον άρπαξε και τον έσπρωξε σε έναν ιμάντα μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία εργαζόταν για την εταιρεία που εγκαθιστά το ρομπότ και στάλθηκε στο εργοστάσιο λαχανικών για να βεβαιωθεί ότι το μοντέλο λειτουργούσε σωστά.

Η συσκευή που ενεπλάκη στο δυστύχημα ήταν ένα από τα δύο ρομπότ pick and-place στις εγκαταστάσεις, το οποίο συσκευάζει πιπεριές και άλλα προϊόντα για εξαγωγή σε άλλες ασιατικές χώρες, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα μηχανήματα είναι κοινά στη Νότια Κορέα, η οποία παλεύει με τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού. Οι αισθητήρες του ρομπότ έχουν σχεδιαστεί για να αναγνωρίζουν κουτιά, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τα πλάνα παρακολούθησης από την τραγωδία της Τρίτης έδειξαν ότι ο άνδρας κινήθηκε κοντά στη συσκευή με ένα κουτί στα χέρια του, κάτι που μπορεί να προκάλεσε αντίδραση από το ρομπότ.

«Δεν ήταν ένα προηγμένο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μια μηχανή που απλώς μαζεύει κουτιά και τα τοποθετεί σε παλέτες», δήλωσε ο Kang Jin-gi, επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο αστυνομικό τμήμα Gosong.

Το περιστατικό στο Goseong δεν είναι το πρώτο ατύχημα με ρομπότ στη Νότια Κορέα: Τον Μάρτιο, ένα ρομπότ κατασκευής τραυμάτισε σοβαρά έναν υπάλληλο σε ένα εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Gunsan. Πέρυσι, ένα ρομπότ κοντά σε έναν μεταφορικό ιμάντα συνέτριψε θανάσιμα έναν εργαζόμενο σε ένα εργοστάσιο γάλακτος στο Pyeongtaek.

Το 2021 η Νότια Κορέα είχε 1.000 βιομηχανικά ρομπότ ανά 10.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής – την υψηλότερη πυκνότητα ρομπότ στον κόσμο και περισσότερο από τρεις φορές αυτή της Κίνας την ίδια χρονιά.

Πολλά από τα βιομηχανικά ρομπότ της Νότιας Κορέας χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ειδών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ