Επτά νεκροί σε επίθεση Ταλιμπάν σε τράπεζα

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από τη επίθεση καμικάζι σε τράπεζα στο νότιο Αφγανιστάν ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίσθηκαν.

Ένας άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε  στην είσοδο του καταστήματος της Καμπούλ Μπανκ στη Λάσκαρ Γκαχ, πρωτεύουσα της ασταθούς επαρχίας Χελμάντ.

Την ίδια ώρα τρεις συνεργοί του στο κτίριο, όπως εξήγησε ο Φαρίντ Άχμαντ Ομπάιντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας.

Η εισβολή οδήγησε σε σφοδρές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στους αντάρτες και την τοπική αστυνομία. “Οι συγκρούσεις τερματίσθηκαν, όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν. Άλλα επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

“Και ενώ τα ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο, μια άλλη βόμβα, η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση, εξερράγη στην άκρη του δρόμου τραυματίζοντας δύο αμάχους”, δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε ακριβώς τη στιγμή που δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν το μισθό τους στην τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτή την επίθεση.

Η τράπεζα Kabul Bank ήταν στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του οποίου ορισμένοι από τους επικεφαλής της καταχράσθηκαν περί τα 900 εκατ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης

Οι πρώτες εικόνες από τη σφαγή στο σχολείο του Πακιστάν- Φωτο

Επαναφέρει τη θανατική ποινή το Πακιστάν

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδίκασαν την φονική επίθεση στο Πακιστάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ