Επεισόδια στις ΗΠΑ με τραυματίες και συλλήψεις σε πορεία για την Πρωτομαγιά – ΦΩΤΟ

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εννέα άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο Σιάτλ, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Ο δήμαρχος Εντ Μάρεϊ κατήγγειλε την «παράλογη βία» στο Σιάτλ από ένα «διαφορετικό πλήθος» από εκείνο που είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε μια ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς.

Είναι «πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας», δήλωσε αργότερα, αναφερόμενος στην ελευθερία του λόγου που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας Κάθλιν Ο΄Τουλ, προσθέτοντας: «Από τη στιγμή που άρχισαν οι επιθέσεις και οι καταστροφές περιουσίας αναλάβαμε δράση. Είναι τόσο απλό».

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα για επίθεση, σε ένα για καταστροφή περιουσίας και σε πέντε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Καταγγελίες απαγγέλθηκαν σε βάρος οκτώ ανδρών ηλικίας από 20 έως 32 ετών, καθώς και σε μία έφηβη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mail, cnn.com

Δείτε επίσης:

Σε ποιο πανεπιστήμιο θα σπουδάσει η Μάλια Ομπάμα

Ταραχές στην πλατεία Ταξίμ – ΦΩΤΟ

Δημοσκόπηση της “Sun” δίνει προβάδισμα στο “ναι” του Brexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ