Ελβετία: 2 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Ένοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης στην Ελβετία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένοπλος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκε ένας.

Η αστυνομία λέει ότι ο άγνωστος άνδρας εξακολουθεί να είναι ελεύθερος μετά το αιματηρό περιστατικό στη Σιόν, την πρωτεύουσα του καντονιού Βαλέ, μια πόλη περίπου 35.000 κατοίκων. Ένας άνδρας που εργάζεται κοντά είπε στο 20 Minutes ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς λίγο πριν η αστυνομία αποκλείσει γρήγορα την περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του.

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία έχει πολύ υψηλή κατοχή όπλων, η χώρα δεν είχε μαζικούς πυροβολισμούς από το 2001, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο στο Zug, σκοτώνοντας 14 άτομα και στη συνέχεια τον εαυτό του. Η χώρα έχει περίπου 2 εκατομμύρια ιδιόκτητα όπλα σε ένα έθνος 8,3 εκατομμυρίων κατοίκων, αλλά η National Rifle Association λέει ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.

Η Ελβετική Ομοσπονδιακή Αστυνομία έγραψε σε ανακοίνωσή της: «Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, ένα άτομο πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον ανθρώπων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη Σιόν για άγνωστους λόγους. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας άλλος τραυματίστηκε. Μετά την καταγγελία, η αστυνομία του καντονιού του Βαλέ συγκρότησε αμέσως μια δύναμη για τη σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του. Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ