Ροδόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πτυχία κολλεγίων, υπάρχουν πτυχία των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, τα οποία είναι αναγνωρισμένα

Ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό Κολλέγιο-ΑΚΜΗ, δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ότι «έγιναν οι αποφοιτήσεις στην Αθήνα σε δύο ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής, ήταν 2.000 κόσμος σε κάθε αποφοίτηση και στη Θεσσαλονίκη στο αντίστοιχο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν μια πρωτόγνωρη και συγκλονιστική εμπειρία. Στην Αθήνα ομιλητής ήταν ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου και στη Θεσσαλονίκη ο νέος δήμαρχος. Εξήραν τη δουλειά που γίνεται και την εκπαιδευτική ποιότητα που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

«Για εμάς ήταν ιδιαίτερα τιμητική στιγμή να ακούς τον πρέσβη, τον εκπρόσωπο της χώρας με την οποία το Μητροπολιτικό αλλά και τα περισσότερα ελληνικά κολλέγια συνεργάζονται, να μιλάει ενθέρμως για την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρουμε στην Ελλάδα. Διαμέσου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υπάρχουν 4 βρετανικά πανεπιστήμια, τα οποία συνεργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα σχετικά με τα πτυχία απάντησε πως «τα ελληνικά κολλέγια δεν προσφέρουν πτυχία. Δεν είναι ιδιωτικά πανεπιστήμια. Προσφέρουν τα πτυχία των συνεργαζόμενων βρετανικών ή άλλων χωρών ιδρύματα. Εμείς στο Μητροπολιτικό προσφέρουμε τα πτυχία των 4 δημόσιων βρετανικών πανεπιστημίων. Δηλαδή ο Έλληνας φοιτητής που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συνεργάζονται με το Μητροπολιτικό παίρνει το ίδιο πτυχίο στην Βρετανία και το ίδιο πτυχίο στην Ελλάδα. Τα κολλέγια δεν έχουν πτυχία. Προσφέρουν τα πτυχία των ξένων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων, άρα δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο, τίποτα το μεμπτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διότι, τα πτυχία είναι αυτών των πανεπιστημίων, των ξένων ιδρυμάτων».

«Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πτυχία κολλεγίων, υπάρχουν πτυχία των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, τα οποία είναι αναγνωρισμένα. Κανένα θέμα δεν υπάρχει σε αυτό» σχολίασε.

«Όλα αυτά προέκυψαν μετά την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ. Όσο η Βρετανία ήταν στην Ένωση δεν υπήρχε κανένα θέμα όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των πάντων. Με την αποχώρηση ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι κουβέντας μεταξύ των της Βρετανίας και της ΕΕ που δεν κατέληξε πουθενά για την αναγνώριση του επαγγελματικού δικαιώματος της νοσηλευτικής. Η κυβέρνηση όμως για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, κατέθεσε ήδη στο συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για να λύσει αυτή την εκκρεμότητα που δεν κατάφεραν οι υπηρεσίες της Ένωσης σε συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση να το επιλύσουν. Άρα αυτό έχει δρομολογηθεί» συνέχισε ο κ. Ροδόπουλος.

«Υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί η κατάθεση έγινε λίγο πριν από τις εκλογές, λόγω της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν προχώρησε και ετέθη εκ νέου στις αρχές Σεπτέμβρη. Συνήθως το συμβούλιο Επικρατείας κάνει ένα χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Είναι υπερβολική αυτή η ανάδειξη του θέματος, κατά την άποψή μου. Όλα είναι δρομολογημένα, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αυτή τη στιγμή για το επαγγελματικό δικαίωμα, απλά περιμένουμε την επικύρωση από το συμβούλιο της Επικρατείας» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ