Έκρηξη σε κινητήρα αεροπλάνου δευτερόλεπτα μετά την απογείωση – Τρομακτικό βίντεο

Αεροπλάνο Boeing της United Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας τη Δευτέρα μόλις λίγα λεπτά μετά την έκρηξη σε έναν από τους κινητήρες, ενώ οι επιβάτες κατέγραψαν βίντεο με τις φλόγες.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τους σπινθήρες να εκτοξεύονται κάτω από το αριστερό φτερό του αεροπλάνου, μόλις λίγα εκατοστά μακριά από τα παράθυρα του επιβάτη.

Οι έντονες φλόγες ήταν τόσο μεγάλες που έμοιαζαν σχεδόν λευκές στον νυχτερινό ουρανό.

«Γεια σας, κυρίες και κύριοι, καταλάβαμε ότι κάτι συνέβη έξω», είπε ένα μέλος του πληρώματος με τρόμο από την ενδοεπικοινωνία πριν διακοπεί το σύντομο βίντεο.

Η πτήση 1118 της United Airlines επέστρεψε αμέσως λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο Διηπειρωτικό Αεροδρόμιο του Χιούστον Τζορτζ Χ. Μπους, όπου είχε απογειωθεί λίγα λεπτά πριν. Το αεροπλάνο ήταν μόλις «περίπου 15 λεπτά στον αέρα» για ένα δίωρο ταξίδι στο Fort Myers της Φλόριντα όταν συνέβη το περιστατικό, είπε στο Storyful ο επιβάτης Dorian D. Cerda, ο οποίος τράβηξε το τρομακτικό βίντεο.

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η United Airlines είπε στο Storyful σε δήλωση «η πτήση 1118 επέστρεψε στο Χιούστον λίγο μετά την απογείωση λόγω προβλήματος στον κινητήρα. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά», ανέφερε η United Airlines, προσθέτοντας ότι «ένα νέο αεροσκάφος για να μεταφέρει τους πελάτες μας στον προορισμό τους».

Η αιτία της πυρκαγιάς του κινητήρα της United Airlines δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί και διερευνάται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ