Είχε προβλέψει την επίθεση στη Βοστώνη

Είχε προβλέψει την επίθεση στη Βοστώνη

Ο συγγραφέας Τομ Λόνεργκραν παρακολούθησε κατάπληκτος την αιματηρή επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς το είχε… προβλέψει σε ένα από τα βιβλία του το 2002.

Το βιβλίο με τον τίτλο «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της Βοστώνης» πραγματευόταν το πώς μια τρομοκρατική ομάδα τοποθέτησε και πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί αθλητές και απλοί θεατές.

Γεγονός είναι ότι οι ομοιότητες που έχει το βιβλίο με την επίθεση είναι αρκετές και οι θεωρίες συνομωσίας, δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ακροδεξιοί εξτρεμιστές απειλούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά από βόμβες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι μαραθωνοδρόμνοι, αλλά η προσπάθεια τους ανακαλύφθηκε.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Λόνεργκραν, στην Huffington Post, πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε η συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1996 « Καθώς έτρεχα, σκεφτόμουν συνέχεια ότι σε λίγο θα εκραγεί κάποια βόμβα».

Πάντως, παρά τα όσα έγιναν, ο κ Λόνεργκραν δεν θα αποσύρει το βιβλίο του καθώς για εκείνον αποτελεί «μια απεικόνιση των καλύτερων συναισθημάτων του για τον μαραθώνιο, για την πόλη της Βοστώνης και για τον αθλητισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ